AMATEM yerine sülük tedavisi!
Uyuşturucu tedavisinden vazgeçen Gazi, geleneksel tıbba yöneldi!
Bonzai vakalarının arttığı ve hemen her gün bir gencin uyuşturucudan yaşamını yitirdiği haberleri gündemden düşmezken, Türkiye’nin dört bir yanından gelen bağımlıları tedavi eden Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’ni (AMATEM) başka bir yer göstermeksizin kapatan Gazi Üniversitesi; aralarında sülük, hacamat gibi tıp çevrelerinin tartıştığı tedavi yöntemlerinin de bulunduğu Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi açıyor. Merkezde kırk beşten fazla geleneksel tıp yöntemlerinin etkileri ortaya konacak ve uygulama yapılacak. Merkez, isteyen doktor ve sağlık çalışanına paralı olarak akupunktur eğitim kursları açacak. Merkez, gerektiğinde üniversitenin tıbbi laboratuvar, görüntüleme yöntemleri, bilgi işlem, basımevi, ulaşım, atölyeler, toplantı salonları gibi imkânlarından yararlanacak.
Gazi Üniversitesi Rektörlüğü geçen ay çok tartışılacak bir karara imza atarak, 29 yıldır alkol ve uyuşturucu bağımlılarına hizmet veren AMATEM’i kapattı. Rektörlük yeni bir yer göstermeksizin alınan kararın gerekçesini, 27 yataklı merkez binanın ön tarafında meydana gelen çöküntü ve can güvenliği riski olarak gösterdi.
Bonzai vakalarının arttığı, uyuşturucu kullanımının 11 yaşına kadar düştüğü ve hemen her gün bir gencin ölüm haberinin çıktığı Türkiye’de, uyuşturucuyla mücadelenin en önemli ayakları arasında gösterilen AMATEM’in kapatılması tıp çevrelerinden büyük tepki çekerken, üniversite yönetimi yine tartışılacak bir karar aldı. AMATEM’i geçen ay kapatan üniversite, rektörlüğe bağlı Gazi Üniversitesi Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi açacak. Ünivresite, merkezin açılmasına ilişkin yönetmeliğinin faaliyet alanları bölümünde, “Akupunktur, fitoterapi, biyoenerji, ozonterapi, hirudoterapi, nöralterapi, manuel terapi, hipnoterapi, rekleksoloji, kupa terapi, hacamat gibi kırk beşten fazla tamamlayıcı tıp yöntemlerinin etkilerini, etki mekanizmalarını, optimal etki sürelerini ve diğer yönlerini ortaya koymak için bilimsel araştırmalar planlamak ve uygulamak, yurt içi ve yurt dışı araştırma projelerine katkıda bulunmak” ifadeleri dikkat çekiyor.
Tedavide çift başlılık
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sinan Sözen, yönetim kurulu üyelerinin fakülteden seçilmesine karşın merkezin tamamen rektörlüğe bağlı olduğunu söyledi. Sözen, “Burada aktif tedavi yapılacak ve bunun tıbba bağlı olmaması önemli bir sorun. Bu bir çift başlılık” dedi. Merkezin açılış kararının tıp fakültesi yönetimi tarafından verilmesi gerektiğini dile getiren Sözen, “Bu da merkezin akademik olmadığını gösteriyor. Burayla ilgili bir kadrolaşma yaşanabilir. Tamamlalayıcı tıpla ilgili bir altyapısı olmayan bir üniversitenin böyle bir merkeze yönelmesinin kadrolaşma, başka yerlere para aktarma gibi nedenleri olabilir” uyarısında bulufndu
En Çok Okunan Haberler
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Nevşin Mengü hakkında karar
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- Müge Anlı'nın eşine yeni görev
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu
- Bakanlık 5 ildeki lahmacuncuları ifşa etti