Amitav Ghosh Boğaziçi’nin 150. Yıl etkinliklerine katılıyor

Boğaziçi Üniversitesi’nin 150.Yıl Etkinlikleri kapsamında başlattığı Boğaziçi Chronicles Programı’nın bu yılki son konuğu İngiliz edebiyatının önemli temsilcilerinden Amitav Ghosh olacak.

Yayınlanma: 01.06.2014 - 23:49
Abone Ol google-news
Kalküta Kromozomu ve Sırça Saray gibi kitaplarıyla uluslararası arenada "En Çok Satanlar" listesinde bir numara olan ve birçok önemli ödül kazanan Ghosh, 1-13 Haziran tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde konaklayarak, İstanbul ve Türkiye üzerine çalışacak.
 
Ghosh ve Ayfer Tunç’tan açık sohbet
 
Tarihsel ve ekolojik kurgu, gerçeklik yazımı ve blog yazarlığı gibi farklı alanlarda üretimler yapan Ghosh, 5 Haziran Perşembe, saat 16:00’da Rektörlük Konferans Salonu’nda, roman ve öykü yazarı Ayfer Tunç ile bir açık sohbette buluşacak. Barış Büyükokutan’ın moderatörlüğündeki buluşmada Ghosh ve Tunç tarihsel kurguyu, yurt kavramını ve kültürel farklılığı ele alacaklar. Etkinlikte simültane çeviri olacak.
 
New York Şehir Üniversitesi’nde ders veren, The Circle of Reason (1986), The Shadow Lines (1988), The Calcutta Chromosome (1995), The Glass Palace (2000), The Hungry Tide (2004) ve Sea of Poppies (2008) romanlarıyla tanınan Ghosh, Prix Medicis, Sahita Academy Award, Dan David Prize ve C. Clarke Award gibi edebiyat alanının saygın ödüllerini kazanmıştır.
 
Amıtav Ghosh Hakkında
 
Amitav Ghosh, 1956 yılında Hindistan'ın Batı Bengal eyâleti'nin başkenti olan Kalküta'da doğdu. Hindistan, Bangladeş ve Sri Lanka’da büyüdü.  İşe Yeni Delhi'de gazetecik yaparak başlayan Ghosh, Oxford Üniversitesi’nde ekonomi eğitimi ardından sosyal antropoloji alanında doktorasını aldı. 'Kalküta Kromozomu,' 'In an Antique Land,' 'River of Smoke ,' ' Sea of Poppies,' Circle of Reason ,' ve 'Sırça Saray ' Ghosh'un yazdığı bazı eserlerin adıdır. Ayrıca Ghosh bugüne kadar 'Man Booker' ve 'Asya Booker' gibi birçok önemli ödülün sahibi oldu. Karşılaştırmalı Edebiyat alanında Profesör ünvanı ile Delhi, Columbia, Queens College ve Harvard dersler verdi. Sorbone Üniversitesi tarafından fahri doktora ile ödüllendirildi. Romanları birçok dile çevrilen Ghosh, Locarno ve Venedik Film Festivalleri jürisinde yer aldı. Makaleleri The New Yorker, The New Republic ve The New York Times’ta yayınlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler