Ankara Belediyesi'ne verilen rüşvetin belgesi

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu twitter'da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i topa tuttu ve Ankara Belediyesi'ne verilen rüşvetin belgesini yayımladı.

Yayınlanma: 12.01.2015 - 08:41
Abone Ol google-news

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu arasında rüşvet kavgası çıktı.

Gökçek, geçtiğimiz günlerde ortaya atılan "CHP'deki kayıp paralarla" ilgili iddiaları, twitter'dan gündeme getirerek CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, CHP propagandası yapacak bir TV kanalı için gizli bir toplantı yaptığını ve bu toplantıda belediye başkanlarından belirli miktarlarda para istediğini toplanan paraların ise CHP içinde kaybolduğunu iddia etti...

ERDOĞDU'DAN GÖKÇEK'E RÜŞVET SUÇLAMASI

Gökçek'in bu iddiaların ardından CHP'li Erdoğdu, Ankara Belediyesi'nin otobüs alımlarında usulsüzlük yapıldığını, rüşvet alındığı iddiasını gündeme getirdi.

Gökçek'in +1 televizyonu için toplandığını iddia ettiği ve bir belediye başkanının açıklamalarına dayandırdığı iddiasına CHP'li Erdoğdu, Kılıçdaroğlu'nun böyle bir organizasyondan haberi olup olmadığını bilmediğini, bu iddiaları ortaya atan eski belediye başkanının ise bu iddialarını kanıtlaması gerektiğini söyledi. CHP'li vekil, böyle bir yardım yapılması halinde parayı verenlerin kaynağını açıklamak zorunda olduklarını da ifade etti. Gökçek Erdoğdu'nun açıklamalarını yetersiz buldu ve +1 olayın burada kapanmayacağını söyleyerek CHP'li vekili tartışmadan kaçmakla suçlayarak "sahte kahraman" ilan etti.

Erdoğdu ise 'Mercedes Daimler Benzin sana otobüs başına 3315 Mark rüşvet verdik dediğinin belgesi' notuyla twitter'da rüşvetin belgesini paylaştı.

 

Şimdi meseleyi sana Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum

Erdoğdu daha sonra twitter'da Gökçek'e seslenerek:

"Şimdi meseleyi sana Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum. Daimler Benz firmasında yapılan denetimlerde bu firmanın 22 ülkede rüşvet verdiği ortaya çııktı. Amerika ve Almanya bizim gibi değil. Bu ülkelerde ve ülke dışında rüşvet vermek yasak.

Daimler Benz Şirketi yetkilileri suçları ortaya çıkınca hapis cezası almamak için suçlarını itiraf edip para cezasına razı oldular. Bu itiraflarda Türkiye'de senin belediyen de dahil kamuya yaptıkları otobüs satışları için rüşvet verdiklerini kabul ettiler. Üzülme yalnız değilsin diğer belediyeler de var işin içinde.

Neyse Daimler Benz Şirketi rüşvet verme suçu karşılığında 180 milyon dolar ceza ödedi.

Sonra rüşvet verilen ülkelerde soruşturma başladı. Bizim ülkemizde de SPK ve Adalet Bakanlığı'na dosyalar iletildi. Ama dosyalar şu an kapatılmaya çalışılıyor. Bu konuda yarın Ali Babacan ve SPK yetkililerinden tam ve doğru açıklama bekliyoruz.

Şimdi gelelim senin meselene; Daimler Benz Şirketi kime ne kadar rüşvet verdiğinin kaydını tutmuş.
Bilirsin ben belgesiz konuşmam. Senin belediyene 1998 yılında 250 tane otobüs satmışlar. Satılan her otobüs için 3.325 mark artı 20 bin Mark rüşvet verdiklerini söylüyorlar. Belgesini az sonra Twitter'a koyacağım.

Seni tanıyorum. Kıyameti koparacaksın. 'Ben rüşvet almadım. Bu iftirayı atan şerefsizdir' diyeceksin. Senin muhatabın bu aşamadan sonra Amerika ve Alman Büyükelçilikleri. Amerikan Adalet Bakanlığı ve Mercedes Daimler Benz firması. Sana bir iftira atıldıysa bunlar attı. Adamlar rüşvet verdik yakalandık, pişman olduk, cezamızı ödedik diyorlar. Benim milletvekili olarak görevim uluslararası yargı kararına dayanan bu rüşvet iddiasını araştırmak.

Hiç boşuna dava tehditlerine girme. Demirden korksak trene binmezdik. Şimdi sana düşen benimle birlikte Daimler Benz firmasına, ABD ve Almanya devletlerine dava açmaktır.

Mahkemenin görevi de delil dosyasının tamamını getirip karar verecektir.

Seni tanıyorsam kıyameti koparacaksın. Hiş boşuna uğraşma. Daha ABD ve Almanya Büyükelçilerinden açıklama isteyeceğiz. Onlar kendi ülkelerinde rüşvet vereneri cezalandırdılar. Şimdi sıra bizde. Bu şüphe altında kalamazlar. Daimler Benz Türkiye'de kimlere rüşvet vermiş açıklamak zorundalar. Halkımız bu açıklamayı bekliyor.

Son söz; Seninle işim bitmedi. Seninle işim bittiğinde sen parmaklıklar arkasında hükümlü olacaksın. Ensendeyim" yazdı.

Erdoğdu ve Gökçek'in dün gece twitter'daki atışması

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler