Ankara festivallerle şenlenecek

Başkent'in ilçeleri ekim ayına kadar yöresel lezzetler, tarım ürünleri, turistik ve doğal zenginliklerin tanıtıldığı çok sayıda festivale ev sahipliği yapacak.

Yayınlanma: 12.06.2009 - 08:22
Abone Ol google-news

Ankara bu yıl festivale doyacak.Beypazarı'nda 6-7 Haziran'da yapılan Tarihi Evler, El Sanatları, Havuç ve Güveç Festivali'nin ardından Ayaş'ta Dut Festivali, Kızılcahamam'da Kültür ve Su Festivali, Çubuk'ta Turşu ve Kültür Festivali ile Kalecik'te Kalecik Karası Üzüm Festivali, renkli görüntülere sahne olacak.

Ankara'nın ilçelerinde bu yıl gerçekleştirilmesi planlanan festivaller ve tarihleri şöyle:

Elmadağ: Ankara'nın 41 kilometre doğusunda, adını aldığı Elmadağ'ın kuzeydoğu eteklerine kurulu ilçede 13 Haziran'da Gözleme ve Höşmerim Şenliği gerçekleştirilecek.

Bala: Kesikköprü Barajı ve Beynam Ormanı ile ünlü ilçede 21 Haziran'da Balalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Hasat Festivali düzenlenecek. Bala Kaymakamlığı ve belediyenin desteğiyle bu yıl 18'incisi yapılacak festivalde konser ve mehter gösterileri sunulacak.

Ayaş: Ankara'nın 58 kilometre kuzeybatısındaki sebze ve dut üretimiyle ünlü ilçede 28 Haziranda Dut Festivali yapılacak. Sümer Ezgü'nün yanı sıra mahalli sanatçıların da sahne alacağı festivalde ''dut güzeli'', ''dut yeme'' ve ''en iyi dut üreticisi'' yarışmaları yapılacak. Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, Ankaralıları festivale davet ederek, ''Yöresel ev yemeklerimiz, tatlılarımız ve dutlarımız sizleri bekliyor'' dedi.

Kızılcahamam: Ankara'ya 75 kilometre uzaklıktaki, ''Başkent'in oksijen deposu'' olarak adlandırılan, termal tesisleri, Soğuksu Milli Parkı ile turistik ilçe konumundaki Kızılcahamam'da, Atatürk'ün Kızılcahamam'a gelişinin yıl dönümü olan 15-19 Temmuz'da Kültür ve Su Festivali yapılacak. Festivalde Atatürk'ün ilçeye gelişi kutlanacak, konserler ve havai fişek gösterileri sunulacak.

Şereflikoçhisar: Ankara'ya 150 kilometre uzaklıktaki Tuz Gölü'nün kenarında kurulu ilçede 7-8-9 Ağustosta ''Tuz ve Kavun Festivali'' yapılacak. Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, festivali ilçenin tadıyla ünlü kavunu ve marka olan tuzunu tanıtmak amacıyla düzenlediklerini söyledi. Altuğ, halk oyunu ekipleri ve mehter takımının gösteri sunacağı festivalde Tuz Gölü'nün korunmasıyla ilgili konferanslar düzenleneceğini bildirdi.

Gölbaşı: Mogan ve Eymir göllerinin bulunduğu, ''sevgi çiçeği''nin dünyada yetiştiği tek ilçe olan Gölbaşı'nda Ağustos ayında Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Festivali yapılacak.

Polatlı: Ankara'ya 80 kilometre uzaklıktaki Gordion Antik Şehri ve Kral Midas'ın mezarının bulunduğu, Sakarya Zaferi'nin kazanıldığı tarihi ilçede 13 Eylülde Sakarya Zaferi ve Gordion Şenlikleri düzenlenecek.

Çubuk: Ankara'ya 40 kilometre uzaklıktaki turşu üretimiyle adından söz ettiren ilçede Eylül ayının sonunda Çubuk Turşu ve Kültür Festivali gerçekleştirilecek. Festivalde yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar açılacak, konserler verilecek, turşu yeme yarışması yapılacak. Festivale yabancı ülkelerden de gösteri grupları davet edilecek.

Kalecik: Ankara'nın kuzeydoğusunda bulunan ve kent merkezine 65 kilometre uzaklıktaki, Kızılırmak Nehri'nin yakınlarından geçtiği ilçede ünlü Kalecik Karası adına festival düzenleniyor. Bu yılki Kalecik Karası Üzüm Festivali'nin Eylül ayının sonunda yapılması planlanıyor.

Güdül: Ekim ayının ilk haftasında geleneksel Adalıkuzu Üzüm Festivali düzenlenecek.
Bunların dışında Ankara'nın ilçe ve merkeze bağlı beldeleri ile köylerinde de çeşitli festival ve şenlikler düzenlenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler