'Anne kolum ne zaman çıkacak?'

YOZGAT'ta karın ağrısı şikayetiyle Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümü'ne götürüldükten sonra yanlış tedavi sonucu sağ kolu dirsek altından kesilen 5 yaşındaki Meryem Üstüntaş'ın ailesi, sorumlular hakkında şikayetçi oldu.

Yayınlanma: 17.12.2015 - 09:01
Abone Ol google-news

Yozgat Cumhuriyet Savcılığı'nin şüpheliler hakkında 'kamu davası açılması için yeterli delil olmadığından kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına' karar vermesi, aileyi üzdü. Anne Solmaz Üstüntaş, "Çocuğum her gün bana 'Anne benim elim ne zaman çıkacak?' diye soruyor. Bunun hesabını kim verecek?" dedi.

Yozgat'ta çobanlık yapan Murat Üstüntaş ile ev kadını Solmaz Üstüntaş, karın ağrısı şikayeti üzerine 5 yaşındaki ikiz çocuklarından Meryem'i, 10 Şubat'ta 2015 tarihinde Yozgat Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümü'ne götürdü. Hastanede serum takılmasının ardından Meryem'in kolu morarmaya başladı. Yapılan kontrolde, serum iğnesinin damar yerine cilt altına takıldığı, serumdaki ilacın da cilt altı dokuya sızdığı belirlendi. Kangren olan Meryem'in kolu, Ankara'da İbni Sina Hastanesi'de dirsek altından kesildi. Savcılığın rapor istediği İstanbul Adli Tıp Kurumu, 16 Ekim'de 'gösterilen tüm özene rağmen organ kaybının yaşandığı, ilgili personele atfı kabil kusur tespit edilemediği' yönünde rapor hazırladı. Yozgat Cumhuriyet Savcılığı ise 15 Kasım'da 'şüpheliler hakkında kamu davası açılması için yeterli delil olmadığından kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı' yönünde karar verdi.

KUSURLULARIN CEZA ALMASINI İSTİYORUZ

Üstüntaş Ailesi'nin gönüllü olarak avukatlığını üstlenen avukat Emel Özbek, "Bu, sadece Meryem'in değil, anne-baba olan herksin başına gelebilecek bir durum. Buna sessiz kalırsak, yarın öbür gün kendi çocuklarımızın başına geldiği zaman aynı acıyı bizzat hissederek yaşacağız. Meryem hastaneye karın ağrısı ile yatıyor, kolsuz olarak çıkıyor. Daha sonra adalet yerine bulsun diye şikayetçi oluyorlar, ancak Adli Tıp ve yargının verdiği cevap, 'Bir komplikasyon oluştu, ancak kusurlu yok' diyor. Şimdi madem kusurlu yok, kol nerede? Bu çocuğun kolu durduk yere kesilmedi. Biz kusurluların ceza almasını istiyoruz. Burada komplikasyon değil, bir hekim hatası, açık bir ihmal var. Bunu görmezden gelirseniz, yarın öbür gün başımıza geldiğinde sıkıntıya uğrayacağız. Bu sebeple itirazımızı yapacağız. Yine itirazımız kabul olmaz ise Anayasa Mahkemesi'ne, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar götüreceğiz" dedi. Avukat Özbek, daha sonra Yozgat Adliye Sarayı'na giderek itiraz dilekçesini sundu.

Adli açıdan verilen karara tepki gösteren anne Solmaz Üstüntaş, "Çocuğum her gün bana 'Anne benim elim ne zaman çıkacak?' diye soruyor. Bunun hesabını kim verecek? Benim çocuğum karın ağrısı ile hastaneye gitti, kolu kesilip çıktı. Kimse bize sahip çıkmıyor. Ben çocuğumun geleceğini istiyorum. Benim ciğerim yandı, başka annelerin yanmasın. Mahkemeye verdik, hakim karşısına çıkmadan bize bir yazı geldi, mahkeme reddedilmiş. Bu nasıl olur anlamıyorum" diye konuştu.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler