Anneler Günü'nü buruk geçirmek istemiyorlar

Huzurevinde kalan anneler, Anneler Günü'nde hatırlanmak istiyor.

Yayınlanma: 11.05.2013 - 14:14
Abone Ol google-news

Sığınacak bir yer, daha iyi bir yaşam ya da zorunluluk gibi nedenlerle Gaziantep Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine yerleşen anneler, bu özel günlerini yakınları ve çocuklarıyla geçirmenin hayalini kuruyor.

Bazı huzurevi sakinleri, "Anneler Günü" denildiğinde duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarına engel olamadı.

Altı yıldır huzurevinde kalan 3 çocuk annesi 90 yaşındaki Zekiye Yaşar, yaptığı açıklamada, oğullarının sahip çıkmaması üzerine huzurevine yerleştiğini söyledi. Çocuklarının kendisini ziyaret etmemesinden yakınan Yaşar, şöyle konuştu:

"Çocuklarımın ziyarete gelmesini isterdim ama kimseye zorumuz yok, gelmiyorlar. Üç oğlum, bir de babaları var. Buraya geldim geleli biri de kapıyı açıp girmedi. Antep'in içinde, dışarıda bile değil. Oda arkadaşımla ikimiz kalıyoruz. Onun da kimsesi yok, benimde. İkimiz de garibiz."

Huzurevi sakinlerinden 68 yaşındaki Marifet Ekici de biri kız 5 çocuk sahibi. Çocuklarıyla ayrı yaşamayı kendisinin tercih ettiğini ifade eden Ekici, "Çocuklarım dışardalar, mümkün oldukça gelirler. Telefonla ararlar'' diye konuştu.

Annesine bakmak için evlenmedi

Annesiyle Sarıkamış'tan Gaziantep'e gelen 64 yaşındaki Yaşar Bedel ve annesi ise diğer kardeşleri sahip çıkmadığı için devlet tarafından huzurevine yerleştirmiş.

Huzurevinde annesini kaybeden Bedel, şimdilerde huzurevindeki "can yoldaşı" Zekiye Yaşar'ı "annesinin yerine" koyuyor. Bedel, "Anneme baktığım için evlenmedim.
Kardeşlerim ise yuvasını kurdu. Ana başta taçmış, her derde ilaçmış. Burada rahatım huzurluyum" dedi.

Huzurevi Müdür Yardımcısı Ömer Zahteroğulları da huzurevinde 36'sı kadın yaklaşık 100 kişinin kaldığını söyledi.

Ellerinden geldiğince yaşlıları rahat ettirmeye çalıştıklarını vurgulayan Zahteroğulları, onlar için zaman zaman etkinlik düzenlediklerini kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler