Atakum, Amasya’yı örnek aldı

Samsun Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, köylerde üretim yapan kadın üreticilerinin üretimlerini pazarlama kolaylığı sağlanması amacıyla Amasya İl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (Amasya DSYB) bünyesinde bulunan Amesia Çalışan Kadın Arılar Kooperatifi’ne benzer bir model üzerinde durarak çalışma başlattı.

Yayınlanma: 16.12.2019 - 15:29
Atakum, Amasya’yı örnek aldı
Abone Ol google-news

Söz konusu çalışma için Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Atay Uludağ, Ziraat Mühendisleri Nilgün Erdem Ak, Eylem Oktay, Gamze Uyar ve Veteriner Hekim Tuncer Onur’dan oluşan ekip Amasya İl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Amasya İl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Ülkemizde özellikle büyük şehir belediyelerine bağlı kırsal bölgelerde üretimin oldukça zorlaşmakta olduğu görülmüştür. Bu nedenle yakın zamanlarda büyükşehir belediyeleri tarımsal alanda, tarımsal üretime destek vermeye çalışmaktadır. Amasya DSYB ve bünyesinde bulunan Amesia Gıda, bugüne geldiğimizde deneyim ve tecrübeye sahip bir kuruluş olmuştur. Amesia Çalışan Arı Kadınlar Kooperatifi bazı bölgelere göre kırsal kalkınmada örnek bir model kabul edilebilir. Amacımız tarımsal üretimdeki en büyük problem olan pazarlamanın tüm alanlarda kooperatif yöntemiyle markalaşarak güç birliği sağlanması, üretimde kalitenin ve verimliliğin artmasıdır. Ayrıca bölgelerinde yarattığı istihdamla köyden kente göçün engellenmesidir. Bu amaçla Amasya DSYB, bölgemizde tarımsal üretimi destekleyen her türlü kuruluşla ortak çalışmaya, bilgi ve deneyimlerini paylaşmaya hazırdır.” SAMSUN


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler