Atatürk Havalimanı'nda bomba alarmı

Atatürk Havalimanı'nda polis ekipleri şüpheli bir araç tespit ederek inceleme başlattı. Yapılan incelemede bomba izine rastlanmadı.

Yayınlanma: 20.03.2016 - 14:35
Abone Ol google-news

<video:501363>

İstanbul Atatürk Havalimanı otoparkında polis, şüpheli bir araç tespit etti. Polisin araç üzerindeki inceleme yaparken, olay yerine ambulans, itfaiye ve K9 köpeklerinin gönderildiği öğrenildi.

Araçta uzman ekipler ve köpeklerce yapılan aramada, bomba izine rastlanmadı.

Edinilen bilgileye göre, Atatürk Havalimanı VİP Terminali önündeki açık otoparkta park halindeki şüpheli bir otomobil polisin dikkatini çekti. Bomba şüphesi ile polis telsizlerinde yapılan anonslardaki tarife uyan otomobil, paniğe neden oldu. Olay üzerine, bölgeye hemen bomba imha uzmanları, itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.

Polis tarafından kaputu ve kapıları açılan araçta bomba köpeklerince arama gerçekleştirildi. Didik didik incelenen otomobilde bomba izine rastlanmadı.

Yapılan incelemede aracın 2015 yılında Van’da gasp edildiği ortaya çıktı.

İNİŞ SIRASINDA DRONE UYARISI

Öte yandan Atatürk Havalimanı'na iniş yapan bir yolcu uçağının altından kameralı insansız hava aracı olarak bilinen drone geçti. Pilotun durumu kule görevlisini uyarması kayıtlara yansıdı.  

Atatürk Havalimanı 'na iniş ve kalkış yapacak uçakların güzergahlarında tüm önlemlere rağmen drone uçurulmaya devam ediliyor. Yapılan haberler, uyarı levhaları ve cezalara rağmen drone uçuranlar, hava trafiğini tehlikeye düşürüyor. Havalimanının havadan görüntüsünü almak isteyenler, bölgede yine drone uçurdu. Son olarak Nairobi-İstanbul seferini yapan bir uçağın pilotu drone rapor etti. İniş için alçalan uçağın pilotu, Atatürk Havalimanı hava trafik kontrol kulesi görevlisiyle bağlantı kurdu. Pilot kuleyi, “Efendim 16 milde altımızda yaklaşık 500 feette drone geçti bilginize” diye uyardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon