Atilla Kart alehine açılan dava reddedildi

Çalık Holding ve holdingin sahibi Ahmet Çalık'ın, ''Sabah ve ATV'nin satışı'' konusunda yaptığı basın toplantısı, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın ise TBMM'de yaptığı bir konuşma üzerine, ''kişilik haklarının ihlal edildiği'' iddiasıyla CHP Konya Milletvekili Atilla Kart aleyhine açtıkları manevi tazminat davaları reddedildi.

Yayınlanma: 10.06.2009 - 10:20
Abone Ol google-news

Çalık Holding ve Ahmet Çalık'ın açtığı davanın görülmesine Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam edildi. Yargıç Hürriyet Yıldırım, taraf avukatlarının son beyanlarının dinlenilmesinin ardından, 200 bin TL manevi tazminat talepli davanın reddine karar verildiğini bildirdi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 19 Kasım 2008'de, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, Sabah ve ATV'nin satışıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Çalık Holding ve Ahmet Çalık, ''gerçek dışı açıklama ve yorumlarda bulunduğu, haksız surette, kötü niyetle karalandıkları ve küçük düşürüldükleri'' iddiasıyla Kart aleyhine manevi tazminat davası açmıştı.
 

Unakıtan'ın açtığı dava

Öte yandan, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, yaptığı açıklamalarla ''kişilik haklarını ihlal ettiği'' iddiasıyla Kart aleyhine açtığı manevi tazminat davası da reddedildi.

Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi Yargıç Yaşar Eren, avukatların son beyanlarının alınmasının ardından, 20 bin TL manevi tazminat talep edilen davanın reddine karar verdi.
Unakıtan, Kart'ın 13 Aralık 2007'de TBMM'de yaptığı konuşmada, ''Yolsuzluklar ve hukuksuzluklar artık ağırlıklı olarak Maliye Bakanlığı aracılığıyla kurumsal olarak yapılıyor'', ''Yine, Maliye Bakanı kaynaklı Tekel'in Tokat Sigara Fabrikasına yönelik 8 adet sert kutu makinesinin alımına ilişkin yolsuzluğu uzun uzadıya anlatmaya gerek görmüyorum'' şeklindeki açıklamalarıyla kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu savunarak, Kart aleyhine manevi tazminat davası açmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler