ATM'lere gizli kamera yerleştirdiler

Ankara polisi, ATM'lere yerleştirdikleri kopyalama düzeneği ve gizli kamera ile şifre ve kart bilgisini ele geçirdikleri vatandaşların hesabını boşaltan 3 kişiyi gözaltına aldı.

Yayınlanma: 19.02.2013 - 10:29
Abone Ol google-news

ATM'lere yerleştirdikleri kopyalama düzeneği ve gizli kamerayla, şifre ve kart bilgisini ele geçirdikleri vatandaşların hesaplarından para çektiği iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bir ihbarı değerlendiren Ankara Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, farklı illerde bankaların otomatik para çekme makinelerine (ATM) yerleştirdikleri kopyalama düzeneği ve gizli kamera ile kart bilgisini ele geçirdikleri vatandaşların hesabını boşaltan kişileri takibe aldı.

Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Gölbaşı Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla harekete geçen polis, Kadir S, Ömer P. ve Osman Ö'yü gözaltına aldı.
Zanlıların kaldıkları yerlerde yapılan aramada ATM cihazına yapıştırılan ve içinde kredi kartı kopyalama düzeneği bulunan sahte kart giriş aparatı, yine ATM'e yapıştırılan içinde kart sahibinin şifresini kayıt eden kamera düzeneği bulunan sahte para çıkış aparatı, çok sayıda elektronik malzeme, gizli kameralar, dizüstü bilgisayarlar ve USB bellek ele geçirildi.

Zanlıların içinde kopyalama düzeneği ve gizli kamera bulunan ATM kart girişi ve para çıkışı aparatlarını sanayi sitesinde yaptırdıkları ve ATM cihazlarına monte ettikleri belirlendi.

10 ilde çok sayıda vatandaşı dolandırdılar

Gerçeğine çok benzeyen bu düzenekleri ATM cihazlarına monte ederek 10 ilde çok sayıda vatandaşın kart bilgisini ele geçiren zanlıların, sadece Ankara'da 200 bin lira dolandırdığı tespit edildi.

Ele geçirdikleri kredi kartı bilgilerini başka kartlara yükledikleri ve farklı illerde bu kartlardan para çektikleri belirtilen zanlıların, ayrıca kart bilgilerini para karşılığı başka dolandırıcılara sattıkları öne sürüldü.

Polis, ele geçirilen kartları incelenmek üzere Bankalararası Kart Merkezi'ne gönderdi. Buradaki incelemenin ardından zanlıların kaç kişiden ne kadar para dolandırdıklarının tespit edileceği bildirildi.

3 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler