Avrasya Maratonu kayıtları başladı

Bu yıl 32'ncisi düzenlenecek "Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu"na kayıtlar başladı. 17 Ekim'de düzenlenecek maraton için başvurular 16 Ekim'e kadar devam edecek.

Yayınlanma: 06.10.2010 - 12:45
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre her yıl yüz binlerce kişinin katıldığı Kıtalararası Avrasya Maratonu'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da yaklaşık 100 bin İstanbullu ile beraber koşacak.

Avrasya Maratonu kapsamında yapılan 8 kilometrelik halk koşusu için kayıtların İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasında, 37'si sabit 19'u gezici olmak üzere toplam 56 standta devam edeceği belirtildi. Ücretsiz olarak gerçekleşen halk koşusuna katılacak vatandaşlara Dolmabahçe'deki noktalardan tişört, madalya ve katılım belgesi verilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi maratona 84 ülkeden yaklaşık 8 bin yerli ve yabancı atletin katılması beklendiğini ve bir bölümünün 15 kilometrelik yarışta mücadele edeceğini aktardı. 42 bin 195 metrelik maraton saat 9.00'da Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 800 metre gerisinden başlayacak ve Sultanahmet Meydanı'nda sona erecek. 8 kilometrelik halk koşusu ise 9.30'da Acıbadem Köprüsü'nün altından başlayarak Dolmabahçe'de İnönü Stadı önünde sona erecek. 15, 8 ve 42 bin 195 kilometre olmak üzere üç ayrı kategoride yapılacak maratonun, 150'yi aşkın yerli ve yabancı basın mensubu tarafından takip edilmesi bekleniyor. Maratonun TRT 1 tarafından da naklen yayınlanacağı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler