Avrupa seyahatlerini 30 gün boyunca yasaklayan ABD'ye, AB'den cevap: "Karar tek taraflı"

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin açıklamada bulunarak "En üst düzeyde sağlık tedbirleri aldık. Virüsün yayıldığı ülkelere seyahat kısıtlaması getirdik" dedi. ABD Başkanı, Avrupa'dan ABD'ye 30 gün boyunca tüm seyahatlerin yasaklandığını duyurdu. Avrupa Birliği (AB) ise yaptığı açıklama bu kararın tek taraflı olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 12.03.2020 - 05:58
Avrupa seyahatlerini 30 gün boyunca yasaklayan ABD'ye, AB'den cevap:
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Donald Trump, Kovid-19 salgınına ilişkin açıklamalarda bulunarak Avrupa Birliği'ni (AB) yeteri kadar önlem almamakla suçladı.

"En üst düzeyde sağlık tedbirleri aldık. Virüsün yayıldığı ülkelere seyahat kısıtlaması getirdik" diyen Trump, "AB aynı tedbirleri almakta yetersiz kalmış ve Çin'e ulaşımı engellememiştir" ifadelerini kullandı.

'AVRUPA'DAN SEYAHATLER ASKIYA ALINDI'

Beyaz Saray'daki Oval Ofis'ten 'ulusa sesleniş' konuşması gerçekleştiren ABD Başkanı, "Avrupa'dan gelen yolcular sebebiyle ABD'de de vakalar arttığını görüyorum. Avrupa'dan ABD'ye 30 gün boyunca bütün seyahatleri yasaklıyoruz" açıklamasını yaparak "Avrupa'dan ABD'ye gelen her şey bu kısıtlamalara dahil olacak. Bu, İngiltere için geçerli olmayacak" diye kaydetti.

Trump'ın açıkladığı karar Türkiye için de geçerli değil.

Karardan etkilenecek Schengen Bölgesi’ndeki 26 ülke ise şunlar:

Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre.

AB: KARAR TEK TARAFLI


Avrupa Birliği (AB), ABD'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı önlem olarak Avrupa’dan gelen tüm seyahatleri 30 gün boyunca askıya alma kararının "tek taraflı" olduğunu ve AB'nin bunu onaylamadığını bildirdi.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, konuya ilişkin yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Kovid-19'un küresel kriz olduğunu ve tek taraflı faaliyetler yerine iş birliği gerektirdiğini ifade etti.

Michel ve von der Leyen, açıklamada, "AB, ABD'nin seyahat yasağı kararını tek taraflı ve danışmadan almasını onaylamıyor" ifadesini kullanarak, AB'nin virüsün yayılmasını engellemek için güçlü önlemler aldığını belirtti.

Öte yandan AB Komisyonu Sözcüsü Eric Mamer de günlük basın toplantısında, Birliğin temel amacının ekonomik yıkımın önüne geçmek olduğunu söyledi.

ABD'nin kararı "tek başına" almaması gerektiğine işaret eden Mamer, taraflar arasında danışmanın önemine dikkati çekti.

Mamer, önlemlerin sadece iş birliği içinde alınması halinde etkili olacağını vurguladı.


ABD Başkanı Donald Trump, cuma gecesinden itibaren Avrupa’dan gelen tüm seyahatleri 30 gün boyunca askıya aldıklarını, İngiltere'nin bundan muaf tutulduğunu açıklamıştı. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler