Avrupa'nın ortayla en çok asist yapan oyuncusu: Quaresma

Beşiktaş'ta zaman zaman formu ve oyun anlayışı eleştirilen Ricardo Quaresma, ortayla attırdığı gollerle Avrupa'nın bir numarası konumunda.

Yayınlanma: 29.01.2018 - 10:59
Abone Ol google-news

 



Beşiktaş'ın Kasımpaşa'yı 2-1 yendiği maça Ricardo Quaresma - Anderson Talisca iş birliği damgasını vurdu. Quaresma'nın biri köşe vuruşundan yaptığı iki ortasına Talisca'nın vurduğu kafa vuruşlarıyla iki gol bulan ve maçı kazanmayı başaran Beşiktaş için Portekizli oyuncunun ortalarının isabeti büyük önem arz ediyor.

Goal.com'un aktardığına göre siyah-beyazlıların ana hücum planı olan Quaresma'nın kenar ortaları isabet bulduğunda, Beşiktaş maçları çok daha kolay kazanıyor. Ayrıca Portekizli oyuncu, Beşiktaş'a ikinci gelişi olan 2015-16 sezonundan itibaren Avrupa'nın beş büyük ligi ve Süper Lig'de en çok ortayla asist yapan oyuncusu konumunda.

Geçtiğimiz sezonu Süper Lig'de asist kralı olarak bitiren, son üç sezonda ise şu ana kadar 24 asisti bulunan Quaresma, bu asistlerin 20'sini yaptığı ortalar sonucunda elde etti. Quaresma'nın Süper Lig'de asist yaptığı oyuncular ise şöyle: Mario Gomez, Anderson Talisca ve Cenk Tosun (5), Marcelo Guedes (3), Ryan Babel ve Dusko Tosic (2), Vincent Aboubakar ve Oğuzhan Özyakup (1).
Portekizli yıldız, ayrıca Avrupa'nın beş büyük liginde ve Süper Lig'de en çok ortayla asist yapan oyuncu. Quaresma; Toni Kroos, Kevin de Bruyne, Mesut Özil gibi yıldız oyuncuları geride bırakmayı başardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler