Avukata verilen ‘uyarı’yı beğenmedi

“Şemdinli iddianamesi”ni hazırlayan eski savcı Ferhat Sarıkaya ile irtibatı tespit edilen, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hapis cezası alan eski hâkim Burhan Yaz’ın, Ankara Barosu’nca MHP Tokat Milletvekili ve Avukat Yücel Bulut’a verilen “uyarma” cezasını, “hakkaniyete ve adalete aykırı” bularak, Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) yeni bir şikâyette bulunduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 08.01.2020 - 02:00
Avukata verilen ‘uyarı’yı beğenmedi
Abone Ol google-news

MHP’de parti içi muhalefetin 19 Haziran 2016’da yapmak istediği kurultay ile ilgili genel merkezin aldırdığı “tedbir” kararını kaldırıp “kurultayın yapılabileceği” yönünde karar veren dönemin Ankara 2. İcra Mahkemesi hâkimi Burhan Yaz, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından “FETÖ üyeliğinden” 8 yıl, 1 ay, 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Yaz’ın daha sonra Umut Kitabevi’nin 2005’te bombalanmasıyla ilgili açılan Şemdinli davasındaki “FETÖ’nün suç kanıtı kabul edilen” iddianameyi hazırlayan eski savcı Ferhat Sarıkaya ile irtibatı da ortaya çıkmıştı.

Yaz, o süreçte MHP Genel Merkezi avukatı olan Yücel Bulut’u, “kurultay sürecinde yaptığı basın açıklamasında kendisine yönelik ‘FETÖ’cü imasında bulunduğu” gerekçesiyle TBB’ye şikâyet etmişti. Bulut’a, Ankara Barosu’nca da “uyarma” cezası verilmişti. Yaz, 12 Aralık 2019 tarihinde, TBB’ye yazdığı şikâyet dilekçesinde, “Bulut’a verilen ‘uyarma’ cezasının Türk hukuk sistemine zarar verdiğini” öne sürerek, “bu cezanın mükâfat değerinde kaldığını” iddia etti. Yaz, Bulut hakkında “hem meslekten men hem de adli soruşturma açılmasını” talep etti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler