Ayasofya kararının ardından ilk tepkiler: Peygamberimiz çevirmiş değildir!

Danıştay, Ayasofya'nın müze olması yönündeki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Karar ile ilgili AKP'den ilk paylaşım Numan Kurtulmuş'tan gelirken, Danıştay'ın kararına çok sayıda tepki yağdı.

Yayınlanma: 10.07.2020 - 16:33
Ayasofya kararının ardından ilk tepkiler: Peygamberimiz çevirmiş değildir!
Abone Ol google-news

İLK PAYLAŞIM NUMAN KURTULMUŞ'TAN

Danıştay, Ayasofya'nın müze olması yönündeki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Karar ile ilgili AKP'den ilk paylaşım Numan Kurtulmuş'tan geldi.

Danıştay 10’uncu Dairesi, Ayasofya'yı müze yapan 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal ederek, ibadete açılması önündeki engeli kaldırdı.

AKP'li Numan Kurtulmuş kararla ilgili "Zincirler kırıldı Ayasofya açıldı" mesajını paylaştı.

"PEYGAMBERİMİZ ÇEVİRMİŞ DEĞİLDİR"

İlahiyatçı Cemil Kılıç, Ayasofya'nın ibadete açılacak olmasına Twitter üzerinden yaptığı şu paylaşımla tepki gösterdi: 

“Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed, Yahudi ya da Hıristiyanlara ait hiçbir mabedi camiye / mescide çevirmiş değildir. Biz Muhammedî yolda yürümeye devam edeceğiz.” 

"ŞİMDİ DE ATATÜRK'ÜN İMZALADIĞI KARARNAME İPTAL EDİLDİ"

Tarihçi Sinan Meydan ise şu sözlerle tepkisini dile getirdi: 

“Atatürk'ün kurduğu fabrikalar kapatıldı. Atatürk'ün kapattığı tarikat, cemaatler ardına kadar açıldı.Laik eğitim bitirildi. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet fiilen meşrutiyete çevrildi. Şimdi de Atatürk'ün imzaladığı 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu Kararnamesi iptal edildi.”

KARAMOLLAOĞLU'NDAN İLK YORUM

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,  Twitter hesabında paylaşımda bulundu.

"Ayasofya'nın, Fatih Sultan Mehmet Han'ın vasiyeti doğrultusunda eski hüviyetine getirilmesi ve cami olarak ibadete açılması yolunda önemli bir merhale olan Danıştay kararını takdirle karşılıyorum. Bu, milletimizin uzun yıllardır var olan arzusu yönünde alınmış bir karardır" diyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Burada, Ayasofya konusunu bu milletin gündeminde tutan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız ve yarım asırdır bu mücadeleyi veren Milli Görüş hareketi mensupları başta olmak üzere, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum."

İYİ PARTİ'DEN İLK YORUM

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu kararı "Hamdolsun. Bu karara vesile olanlara gönülden müteşekkiriz. İstanbul’da fethin tek sembolüne, Fatih'e ve fethin şerefli askerlerine borcumuzu ödedik. Şimdi sıra fethin ruhuna ve Şehr-i İstanbul'a karşı mesuliyetlerimize sadakatte... #AyasofyaCamii" ifadelerini kullanarak yorumladı.








İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler