Aydoğan’ın dosyası ‘faili meçhul’

Gezi Parkı direnişi sırasında polisin attığı biber gazı kapsülünün ayağına çarpması sonucu yaralanan Aydın Aydoğan’ın Ağustos 2013’te, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı'na karşı açtığı dava 7 yıldır sonuçlanmadı. Yıllardır emniyetin ilgili birimleri arasında dolaştırılan dosya 3’üncü kez Faili Meçhul Suçlar Bürosu’na gönderildi. Aydoğan, “Savcılığın bu kararı ile dosyaya devletin müdahil olduğu resmen tespit ve teyit edilmiştir. Dosyayı zaman aşımına uğratıp ortadan kaldırmak istiyorlar” dedi.

Yayınlanma: 22.01.2020 - 14:58
Abone Ol google-news

Aydoğan’ın gaz fişeğiyle ayağından yaralanmasına neden olan olayda yer alan polisler kriminal görüntülerinden tespit edilmesine rağmen görevli beş polisten ikisinin kask numaralarının İstanbul Emniyeti’nde kayıtlı olmadığı ortaya çıkmıştı. Dosyayı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu, en son 2018’de Faili Meçhul Suçlar Bürosu’na göndermişti. Karar karşı Aydoğan’ın İstanbul Bölge İdare Mahkemesine itirazda bulunmasıyla, Bölge İdare Mahkemesi, ‘ivedilikle devamına’ karar vererek dosyayı tekrar Memur Suçları Soruşturma Bürosu’a alınmıştı.

‘ZAMAN AŞIMINA UĞRATMAK İSTİYORLAR’

Dosya burada 1.5 yıl kaldıktan sonra, Kasım 2019’da 3’üncü kez İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Faili Meçhul Suçlar Bürosu’na gönderildiği ortaya çıktı. Karara karşı önceki gün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Faili Meçhul Suçlar Bürosu’na verdiği dilekçe ile itirazda bulunan Aydoğan, “Savcılığın bu kararı ile dosyaya devletin müdahil olduğu resmen tespit ve teyit edilmiştir. Dosyayı zaman aşımına uğratıp ortadan kaldırmak istiyorlar. Ülke adaletsizlikten boğulmak üzere, savcılar hiç bir sorununa cevap vermiyor. İsteğinizi yazılı olarak bildirin deyip işin içinden çıkmaya çalışıyorlar. Mahkeme kararının nasıl hiçe sayıldığını anlayamıyorum. Adalet yalnızca adalet istiyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler