Aynı hakim bu kez sansür

Gazetemiz Genel Yayın Yönetemeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün MİT tırları davasında “tutukluğunun devamına” kararı veren İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, bu kez de tırlarında silah yakalandığı öne sürülen İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı'nın (İHH) okullarda öğrencilerden “Her sınıfın bir yetim kardeşi var” projesi kapsamında para toplamasına ilişkin haberi “sansür”ledi.

Yayınlanma: 21.12.2015 - 11:02
Abone Ol google-news

Dündar ve Gül'ün tutukluluğa yapılan ilk itirazı reddeden hakim Atila Öztürk, bu kez de gazetemizin ardından www.cumhuriyet.com.tr adresinde yayınlanan “Çocukların harçlıkları cihatçılara” haberine erişim yasağı getirdi.

İHH'nin avukatı Uğur Yıldırım'ın başvurusu üzerine verilen kararda, haberde vakfın yasadışı silahlı terör örgütüne yardım ettiğinin belirtildiği, hakkında kesinleşmiş yargı kararı olmadığına vurgu yapıldı ve haberin “ağır” ve “haksız” saldırı niteliğinde olduğuna hükmetti.

Haberde, El Kaide'yle bağlantılı olduğu için geçen yıl depolarında arama yapılan İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı'nın (İHH) Türkiye'de iki yıldır okullardan topladığı para 40 milyon lirayı bulduğu ve geçen eğitim öğretim döneminde 25 bin sınıfta 750 bin öğrenciden para topladığını duyuran vakfın bu paraları nereye harcadığı ise denetlenemediği belirtilmişti. Bu paraların “şeffaf” olarak nereye gönderildiğinin açıklanması talep edilen habere ilişkin mahkeme kararına, gazetemiz avukatları aracılığıyla itiraz edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler