Babek Zencani idam edilebilir

İran Parlamentosunda oluşturulan yolsuzluk komisyonu üyesi Emir Abbas Sultani, işadamı Babek Zencani'nin Rıza Sarraf gibi serbest bırakılmayacağını, sonunun geçen hafta idam edilen işadamı Hüsrevi gibi idam olabileceğini söyledi.

Yayınlanma: 27.05.2014 - 23:32
Abone Ol google-news

İran’da ünlü işadamı Babek Zencani’nin milyar dolarlık yolsuzluk dosyasıyla ilgili parlamentoda kurulan araştırma komisyonunun üyesi milletvekili Emir Abbas Sultani, Zencani’nin sonunun geçen hafta idam edilen işadamı Hüsrevi gibi idam olabileceğini ileri sürdü. Sultani, Zencani’nin Rıza Sarraf gibi serbest bırakılmayacağını ifade etti.

İranlı parlamenter, 2.6 milyar dolarlık yolsuzluk yapmaktan suçlu bulunduğu gerekçesiyle geçen cumartesi idam edilen işadamı Mahaferit Emir Hüsrevi için alınan kararın benzerinin Babek Zencani için de alınabileceğini öne sürü.

Türkiye’de 17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan İran asılı işadamı Rıza Sarraf’ın serbest kaldığına dikkat çeken Sultani, “Zarrab, Türkiye’de serbest kaldı ancak Zencani, Zarrab gibi serbest kalmayacak” diye konuştu.

Zencani’nin sonunun Hüsrevi gibi olabileceğini söyleyen Sultani, “Bu adam halkın parasını yağmalamış ve şimdi zorbalıkla geri vermiyor. Kesin hükmü yargı verecek. Ancak idamdan az olacağını düşünmüyorum. Hüsrevi’nin idamı Zencani’ye bir uyarıydı” dedi.

Zencani’nin arkasında güçlü bir teşkilat olduğunu söyleyen İranlı parlamenter, bu konuda ayrıntı vermedi.

İran devletini 2 milyar 350 milyar Avro dolandırmakla suçlanan Zencani’nin dosyası, ülke tarihinin en büyük yolsuzluk dosyası olarak tanımlanıyor. Geçen hafta yolsuzluktan idam edilen işadamı Hüsrevi dosyası ise Zencani’den sonra geliyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler