BAE Şam'a döndü... 'Esad'ın diplomatik zaferi'

Arap ülkelerinin Suriye'de hükümetin zaferini kabul etme ve Beşar Esad yönetimiyle barışma işaretlerinin ardından en somut adımın geldiği belirtildi. Reuters haber ajansı, BAE elçiliğinin açılmasının, 'Esad için diplomatik zafer' olduğu değerlendirmesini yaptı.

Yayınlanma: 27.12.2018 - 13:28
BAE Şam'a döndü... 'Esad'ın diplomatik zaferi'
Abone Ol google-news

Suriye Enformasyon Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Şam Büyükelçiliği'ni bugün yeniden açacağını duyurdu. Bakanlık, açılışı takip etmeleri için gazetecilere davette bulundu.

sputniknews'in haberine göre; BAE'den ilk etapta açıklama gelmedi. Suudi Arabistan ile BAE, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı devirmek için saldıran cihatçıları destekleyen ülkelerin başını çektiğinden, elçilik açılşının ayrı bir anlam ve önemi var.

'DİPLOMATİK ZAFER'

Reuters haber ajansı, BAE elçiliğinin açılmasının, 'Esad için diplomatik zafer' olduğu değerlendirmesini yaptı.

2011'DE KAPANDI

 

BAE'nin Şam Büyükelçiliği, 2011'de Suriye ihtilafının başlamasından beri kapalıydı. Arap isyanları döneminde Suriye'de başlayan protestoların hızla cihatçı saldırılarına ve vekalet savaşına dönüşmesinde Suud-BAE cephesi önemli bir rol oynadı. Bu cephe, Cenevre sürecinde Suriyeli muhalifleri temsil eden cihatçı ağırlıklı heyetin sponsorluğuna devam ediyor.

Önceki günlerde Suriye Ulusal Güvenlik Ofisi Başkanı Ali Memlük Kahire’yi ziyaret etmiş ve Mısır İstihbaratı Başkanı Abbas Kamil ile bir araya gelmişti. Mısır İstihbarat şefinin yakın zamanda Şam’a gideceği de medyaya yansımıştı.  Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad,  Sudan Devlet Başkanı Ömer el Beşir’i de ağırlamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon