Bağcılar'daki dehşet hakkında şok iddia

Bağcılar'da cinnet getiren bir kişi, çocuğuklarını, kardeşini ve eşini silahla vurduktan sonra kendisi de intihar etti. Olayda 6 kişi hayatını kaybetti. Zanlının, telefon faturası dökümlerinde eşi ile kardeşinin defalarca görüştüğünü belirlediği öne sürüldü.

Yayınlanma: 03.11.2012 - 07:17
Abone Ol google-news

Olay, Barbaros Mahallesi 6/2 Sokak'taki 4 katlı binanın en üst katında gece saatlerinde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle cinnet getiren Engin Sargık, evde bulunanlara silahla ateş açtı.

Olayda Sargık'ın çocukları Suzan (18),  Sevda (15) ve Salih (17) ile kardeşi Bayram Sargık hayatını kaybederken, eşi Sacide Sargık (38) ile diğer 4 çocuğu; Ercan, (9) Gülcan, (14) Abidin ve Erhan Sargık (8) ağır yaralandı.

Engin Sargık, daha sonra aynı silahla kendisini vurdu.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Engin Sargık ile diğer yaralıları Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Özel Medicine Hastanesi'ne sevk etti. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Gülcan Sargık (14), ile başına 2 kurşun isabet eden ve Özel İstanbul Medicine Hospital'e kaldırılan 5 yaşındaki Abidin Sargık  tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayda yaşamını yitirenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

Anne Sacide Sargık İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, çocuklar Ercan ve Erhan Sargık Bağcılar Özel Safa Hastanesi, baba Engin Sargık (36) ise Özel Avcılar Anadolu Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü ve hayati tehlikelerinin devam ettiği belirtildi.

Cenazelerin yarın Aksa Camisi'nde öğlen vakti kılınacak namazın ardından İstanbul Gülbahçe Mezarlığı'nda toprağa verilmesi bekleniyor.

Kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Abidin Sargık'ın (5) cenazesi ise Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemleri henüz tamamlanmadığı için teslim edilemedi.


Şok iddia

Barbaros Mahallesi 6/2 Sokak'taki 4 katlı Ümit Apartmanı'nın en üst katında meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili ayrıntılar, emniyette verilen ifadeler doğrultusunda ortaya çıkmaya başladı.

Batman'da hayvancılık yaparken işlerinin kötü gitmesi üzerine iflas eden Engin Sargık (36), eşi Sacide (38) ve 7 çocuğuyla yaklaşık 1,5 yıl önce İstanbul'a geldi. Sargık ailesi, olayın gerçekleştiği adreste, tekstil işçisi Bayram Sargık (29) ile yaşamaya başladı.
Hayvancılık yaparken 350 bin lira borçlandığı öne sürülen Engin Sargık'ın, borçlarını ödeyebilmek için İstanbul'da tekstil işçiliği yapmaya başladığı, ancak en son çalıştığı işten yaklaşık 1 ay önce ayrıldığı bildirildi.

İstanbul'da yaşayan akrabalarını dün akşam yemeğe davet eden Engin Sargık'ın, yemekten sonra bazı yakınlarına, kardeşi Bayram ile eşi Sacide arasında ilişki olduğundan şüphelendiğini söylediği öğrenildi.

Engin Sargık'ın, telefon faturası dökümlerinde eşi ile kardeşinin defalarca görüştüğünü belirlediği, bu durumu sorduğu eşi ve kardeşinin kendisine cevap veremediği öne sürüldü.

Amcası tarafından kötü bir şey yapmaması için telkin edilen Engin Sargık'ın akrabalarının evden ayrılmasından yaklaşık bir saat sonra evdekilere silahla ateş ettiği iddia edildi.
Engin Sargık'ın kardeşi Bayram ve eşi Sacide Sargık'ın kafalarına birer kurşun sıktığı, sonra uyanan çocuklarına ateş ettiği, evin girişinde de aynı silahla kendisini vurduğu bildirildi.

Olayda, Engin Sargık'ın çocukları Suzan (18), Sevda (15), Salih (17), Abidin (5) ve Gülcan (14) ile kardeşi Bayram Sargık hayatını kaybetmiş, eşi Sacide ile diğer çocukları Ercan (9) ve Erhan Sargık (8) ağır yaralanmıştı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, yoğun bakımda tedavileri süren Engin ve Sacide Sargık'ın beyin ölümleri gerçekleşti. Çocuklar Erhan ve Ercan Sargık'ın ise durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Bu arada, evde inceleme yapan olay yeri inceleme ekipleri, olayda kullanılan Engin Sargık'a ait olduğu belirtilen 7.65 mm çapında ruhsatsız tabanca ile 2 şarjör ve 20 boş kovan buldu.
 

Cenazeler teslim edildi

Bağcılar'daki olayda hayatını kaybeden 6 kişiden 5'inin cenazesi, yakınlarına teslim edildi.
Barbaros Mahallesi 6/2 Sokak'taki 4 katlı Ümit Apartmanı'nın en üst katında yaşanan olayda ölen 6 kişiden 5'inin cenazelerinin Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemeleri tamamlandı.

Engin Sargık'ın silahlı saldırısı sonucu ölen çocukları Suzan (18), Sevda (15), Salih (17) ve Gülcan (14) ile kardeşi Bayram Sargık'ın cenazeleri akrabalarına teslim edildi.
Cenazeleri almayan gelen Sargık ailesinin yakınları, sinir krizi geçirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler