'Bağdadi'den yeni ses kaydı': Eğer İslami bir koalisyon olsaydı..

Terör örgütü IŞİD'in lideri, Ebu Bekir Bağdadi'ye ait yeni bir ses kaydının yayınlandığı öne sürüldü. Bağdadi'ye ait olduğu ifade edilen ses kaydında, İsrail ve Teröre Karşı İslam İttifakı hedef alındı.

Yayınlanma: 26.12.2015 - 21:13
Abone Ol google-news

Terör örgütünün mesajlarını yayınlayan sosyal medya hesaplarından, örgütün lideri Ebubekir Bağdadi’ye ait olduğunu belirttikleri bir sesli mesaj yayınlandı. Suudi Arabistan liderliğindeki 'Teröre karşı İslam İttifakı'nın eleştirildiği mesajda, “Eğer İslami bir koalisyon olsaydı, Filistin’in özgürleştirilmesini ve Yahudilerin öldürülmesini hedeflerlerdi” dendi.

Kayıtta “Allah’ın ona ibadet edenlere zaferi kazandıracağına emin olun. İyi haber şu ki, devletimiz iyi gidiyor. Ona karşı savaş yoğunlaştıkça, devletimiz daha da saflaşıyor ve dayanıklı hâle geliyor.” ifadeleri geçti.

İSRAİL'E TEHDİT

İsrail'in Haaretz gazetesi ise Bağdadi'nin İsrail'e yönelik tehditlerini aktardı. Ses kaydında Bağdadi, IŞİD militanlarının İsrail'e saldıracağını açıkladı.

Mesajda, 'Allah'ın yardımıyla, size her geçen gün daha da yaklaşıyoruz.İsrailliler yakında bizi Filistin'de görecek. Haçlıların bize karşı olan savaşı çok sürmeyecek. İsrail Filistin'i unuttuğumuzu, onların dikkatimizden kaçtığını düşünüyor. Biz Filistin'i bir an bile unutmadık.'

Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen son sesli mesaj bundan 7 ay önce yayınlanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler