Bahçeli: Çadır tiyatronuzu Kandil’de açın

MHP Lideri Bahçeli, eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın kitabından tiyatroya uyarlanan oyunu izleyen CHP ve HDP’lilere tepki gösterdi.

Yayınlanma: 14.01.2020 - 11:04
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaklaşık altı aylık bir aranın ardından düzenlediği grup toplantısında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kitabından tiyatroya uyarlanan oyunu izlemeye giden CHP ve HDP’lilere “Çadır tiyatronuzu ya Kandil’de ya Pensilvanya’da kurun. Kapalı gişe oynarsınız” tepkisini gösterdi. 

Bahçeli, TBMM’deki son grup toplantısına 9 Temmuz 2019’da katılmıştı. 23 Eylül 2019’da rahatsızlanarak, hastaneye giden Bahçeli, bu süre zarfında dün ilk kez Meclis kürsüsüne çıktı. Kendisinin rahatsızlığından ötürü “spekülasyon üretenlere” sert tepki gösteren Bahçeli, “Bunlar ya bizi tanımıyorlar ya da tanıma ve tarif etme yanlışına kapılıyorlar. Eğer yürek yemedilerse, eğer meydanı boş zannetmedilerse kesinlikle yiyecekleri kurtpençesiyle titreyip kendilerine gelecekler, arkalarına bakmadan da kuytu yerlere saklanmak zorunda kalacaklardır” dedi. 

‘ALAYI GELSİN YIKAMAZLAR’

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Daha önce de söyledim, dua edenler bela okuyanlardan fazla olduktan sonra ne fırtınalardan korkarız ne de felaketlerden kaçarız. Ecel aman verdiği müddetçe alayı gelsin, bu cepheyi yıkamazlar. MHP’nin neleri hangi sınır ve ölçüler içinde yapacağını göstermeye devam etmenizi samimiyetle rica ediyorum. Bugün 49 kişiyiz. Ne gam ne tasa. Gün gelecek, hesap dönecek, kaldı ki millet ‘tamam’ diyecek, inanıyorum ki salonlardan taşacağız, parmakla bile sayılmamız mümkün olmayacaktır. Yorulmadık ki yarıştan düşelim. Kaybetmedik ki mücadeleden vazgeçelim.” 

‘BEKA SİZİ MHP’Lİ YAPMAZ’

Türkiye ve Rusya’nın ortaklaşa müdahalesiyle Libya’da şimdilik ateşkes çağrılarının karşılık bulduğunu, “darbeci Hafter’in ikna edildiğini”, İdlib’te tesis edilen ateşkes rejiminin de sevindirici olduğunu ifade eden Bahçeli, Libya’nın Türkiye için siyasive dış politika konusunun yanında tarih, coğrafya ve gelecek konusu olduğunu ifade etti. Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi “sıkıştırma ve çevreleme planının Libya Mutabakatı’yla çöpe atıldığını, yeni bir jeostratejik dengenin ortaya çıktığını söyleyen Bahçeli, CHP’ye de “Kılıçdaroğlu biliyorsa söylesin, Ortadoğu’da olmadan, Libya’daki kanamayı dindirmeden, Misak-ı Milli emniyet ve esenliğe kavuşturulmadan Anadolu’da nasıl tutunacağız? Barbaros Hayrettin Paşa’nın 482 yıl sonra tekrar dönüşü bu CHP’yi niye ürkütüyor? Kılıçdaroğlu’na ve CHP’li yöneticilere diyorum ki; Türkiye’nin hak ve çıkarlarını savunmak, bekasına destek olmak korkmayın sizi MHP’li veya AK Parti’li yapmaz, sadece adam yapar, sadece yerli ve milli insan yapar” sözleriyle yüklendi. 

‘ÇADIR TİYATRONUZU KANDİL’DE AÇIN’

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Devran” adlı kitabından uyarlanan tiyatro oyununa düzülen övgülerin “bu milletin ruh köküne aykırı olduğunu” dile getiren Bahçeli, o oyuna giden CHP’lilere de “Çadır tiyatronuzu ya gidin Kandil’de kurun, ya da Pensilvanya’ya açın. Emin olun kapalı gişe oynatırsınız, hasılat rekorları kırarsınız. Fakat Müslüman mahallesinde salyangoz satmayın, satmaya kalkışmayın, zira sattırmayız, müsaade etmeyiz” tepkisini gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da “Diyeceklerim kulağına küpe olsun, aksi halde Türk milleti bu siyaset ucubesini affetmeyecek, bulduğu ilk sandıkta da bedelini ödetecektir” diye seslenen Bahçeli, “CHP’nin Türkiye’nin karşısına geçtiğini” savundu. Bahçeli, “Sıra yalana geldi mi bunlar gibisi yoktur. Pinokyo adeta bunların yanında masum kalır” dedi. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler