Bahçeli: Erdoğan haram yiyenlerin koruyucusudur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çorum'da partisinin düzenlediği mitingde konuştu.

Yayınlanma: 13.05.2015 - 12:17
Abone Ol google-news



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çorum'da partisinin düzenlediği mitingde konuşuyor.

İşte Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları;

Çorum'da eyyamcılık yoktur. Tebessüm edenin de hakkını gözettiği iç gözetim vrdır. Çorumlu kardeşimiz esnafımız siftah yapamadığı için boynunu bükmektedir. Anamız tencere boş, ocak kapalı, akşama ne pişireceğim diye düşünmektedir haklıdır. Gencimiz okuyorum, bana kim iş verecek merakındadır o da haklıdır. Bunların hepsi Çorum'da yaşanmaktadır. Çorum haklıdır. Çorum'da feryat vardır. Kendisine sizlerin parasıyla kaçak saray yaptıran Erdoğan, Çorum'a sırt dönmüştür. Şimdi hepinizin dikkatini çekiyorum. Erdoğan, iki gün önce Rize ve Trabzon'da iki korsan miting düzenlemiştir. İşsiz kardeşlerimi kastederek; iş yok değil ama beğendiremiyorsunuz, hanımefendiler beyefendiler iş beğenmiyorlarmış. Çorumlu kardeşlerim iş vardı da siz mi çalışmadınız.

Bahçeli: Bu şerefsizlere sesleniyorum - VİDEO

"ERDOĞAN SİZDEN ALDIKLARINI AYAKKABI KUTULARINA SAKLADI"

Millete küfrede küfrede havuza haram para yığan, Çorum'da bitmiş gibi Vietnam'da işçi arayanı unutacak mısınız? Bireysel kredi ve kredi kartı borcu 358 milyar dolara yükselmiştir. Dış borç 400 milyar dolara çıkmıştır. Davutoğlu heryerde IMF'ye borç ödediklerini söylüyor. Fakat bizzat AKP hükümeti IMF'ye müracat etmiş, borç almak için kuyruğa girmiştir. Davutoğlu bundan hiç bahsetmemiştir. AKP döneminde dış borcun 270 milyar artmasını nasıl açıklayacaklar? AKP lobilere teslim olmuş Çorumlular katlanmıştır.

"ERDOĞAN HARAM YİYENLERİN KORUYUCUSUDUR"

Soruyorum sizlere; AKP'nin iktidar yıllarında cebiniz para gördü mü? Yoksulluğunuz azaldı mı? işsizliğiniz yavaşladı mı? Talih size güldü mü? Çorum içi yana yana hayır diyor. Sizlerin ekonomik sorunlar yaşadığınızı aldırmayan Erdoğan, Ankara'da saray yaptırdı. Erdoğan sizden aldıklarını ayakkabı kutularına sakladı. Sizden kopardığı sabit parayı binbir gece masallarını aratmayan sarayına gömdü. Çoğunuzun evi yoktur, olanın masrafı çoktur. Gelin görün ki Erdoğan sarayda yaşamaktadır. Erdoğan haram yiyenlerin koruyucusudur. Cumhurbaşkanlığı yetmemekte, ısrarla başkanlık sistemi istemektedir.

"CUMHURBAŞKANI MUHALEFETLE KAVGAYA TUTUŞABİLİR Mİ?"

Kaybeden Türkiye, kazanan Erdoğan olmuştur. Soruyorum sizlere anayasada tarafsız olması açık şekilde yazılmış olan cumhurbaşkanı, korsan miting yapar mı? Yeni anayasaya göre devletin başı olan cumhurbaşkanı bir partinin eşbaşkanı gibi hareket edebilir mi? Cumhurbaşkanı, muhalefetle kavgaya tutuşup iktidar partisini kollayabilir mi? Böyle bir cumhurbaşkanı ne görülmüş, ne de duyulmuştur. Erdoğan'dan cumhurbaşkanı olmaz dedik çünkü biz Erdoğan'ı tanıyoruz. Erdoğan'ın AKP'ye 400 milletvekili istemesi suçtur. Tarafsızlıkla ilgili ettiği yemini çiğnemesi suçtur.

"MHP SENİN YANINDA"

AKP'ye destek veren kardeşim, ülken için geleceğin için bu defa birlikte yürüyelim. Bunlarda hayır yoktur, bunlarda ürüt yoktur, bunlarda huzur yoktur. CHP'ye oy veren, tarafsız duran kardeşim boşuna zaman kaybetme. MHP senin yanında. Bizimle yürümek ve bizi iktidara taşımak için bizimle yürüyecek misiniz?

"ASGARİ ÜCRETİ NET 1,400 LİRAYA ÇIKARACAĞIZ"

Asgari ücreti net 1.400 liraya çıkarmak büyükşehirlerde her ay şehir içi ulaşım desteği vermek, evi olmayan ailelere yardım etmek için hevesle yürüyoruz. Asgari ücretten vergi almayacağız. İmamsız ve müezzsinsiz cami kalmasın diye çalışacağız. Cemevlerine devlet yardımının önünü açacağız. Emekli maaşlarının en az 1.400 TL olması için çalışacağız. Elleri toprak kokan çiftçi kardeşim yüzünü güldüreceğiz. Temel girdileri ucuzlatacağız. Mazotta, gübrede, ilaçta ÖTV ve KDV'yi kaldıracağız. Çiftçilerin belini büken mazotu 1,75'e çekeceğiz.

"EMEKLİ AYLIKLARI ARASINDAKİ EŞİTSİZLİĞİ GİDERECEĞİZ"

Esnaf kardeşim yeni iş yeri açtıysan, 5 yıl gelir vergisi almayacağız. Kendi adına ödediğin sigorta primin 5 yıl boyunca primin yarısı devlet tarafından karşılanacak. Gerçek manada intibak düzenlemesini yapacağız. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz. 

"DİK BAŞ, TOK KARIN, MUTLU YARINLAR İÇİN MHP"

Bölücülük ve terörün kökünü kazıyacak, milli birliğimizi güçlendirecek yeni anayasamızı milletimize hediye edeceğiz. Dik baş, tok karın, mutlu yarın için MHP. Tek başına iktidarımız Türkiye'nin yeniden ayağa kalkmasını sağlayacaktır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler