Bahçeli: Esad devrilmelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İdlib ile ilgili açıklamalarda bulundu. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı hedef alan Bahçeli, "Türk milleti gerekirse Şam'a girmeyi şimdiden planlamalıdır. Esad devrilmelidir" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 11.02.2020 - 10:51
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İdlib ile ilgili açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, "Türk milleti gerekirse, başka da seçenek görülmezse, Şam'a girmeyi şimdiden planlamalıdır" ifadelerini kullandı. "Yansın Suriye, yıkılsın İdlib, kahrolsun Esad" diyen Bahçeli, "Esad devrilmelidir" dedi.

Rusya ile ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, "Hem Suriye'yi hem de Türkiye'yi eşzamanlı kontrol etmeye çalışan Rusya iyi niyetli değildir" diye konuştu.

Bahçeli şunları söyledi:

Türk milleti doğal felaketlerle mücadele ederken İdlib'de kahredici gelişmelere şahitlik edilmiştir... Kanlı Suriye rejimi Türk askerini hedef almıştır. Artık buna tahammül edecek halimiz kalmamıştır. Katil Esad defolup gidesiye kadar yüreğimiz soğumayacaktır...

"RUSYA İYİ NİYETLİ DEĞİL"

Hem Suriye'yi hem de Türkiye'yi eşzamanlı kontrol etmeye çalışan Rusya iyi niyetli değildir. Hükümetin, Rusya ile ilişkileri yeniden gözden geçirmesi temennimizdir. Ne Astan'dan ne Soçi'den ne Cenevre'den ne de diplomatik temaslardan herhangi bir sonuç bugüne kadar çıkmamıştır, çıkması da beklenmemelidir. Şehitlerimiz vebali saldırgan Suriye kadar buna ortam hazırlayan Rusya'nın omuzlarındadır. Bununla yüzleşmek şarttır.

Türk milleti gerekirse, başka da seçenek görülmezse, Şam'a girmeyi şimdiden planlamalıdır. Yansın Suriye, yıkılsın İdlib, kahrolsun Esad... Mehmetlerimize şehit eden alçaklara ses çıkarmayıp Türk devletini suçlayanlar ortadadır. Esad devrilmelidir, zulüm şatoları yıkılmalıdır.

DEPREM YARDIMLARINI SORGULAYANLARI HEDEF ALDI

Elazığ ve Malatya'da meydana gelen deprem üzerinden yardımların yetersizliğine tepki gösteren sosyal medya kullanıcılarını hedef alan Bahçeli, "Ünlü ünsüz bazı soytarıların, sosyal medyadaki provokatif paylaşımları rezalettir. Bunların milli ve ahlaki seviyeleri dip yapmıştır. Milli kederde buluşamayan, milli haysiyete nasıl sahip çıkacaktır. Enkazın altında kalan fikren ve ahlaken bunlar değilmidir? Bunlar içimizde dışımızda sürünen zehir yılanlarıdır. Elazığ'ın Türk mü Kürt mü olduğunu sorgulayan şerefsizlerle, Malatya'da hasar gören bazı köylerin Alevi olduğundan dolayı ayrımcılığa maruz kaldığını söyleyen alçaklar amaçlarına ulaşamayacaklardır. Millet burnundan solurken fitne aşılamak için çakal mevzisine girenler inanıyorum ki hak ettikleri cezaları alacaklardır" diye konuştu.

'BAŞBUĞ YANLIŞ BİR YERDE İZ SÜRMEKTEDİR'

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalarla gündemin rotasını değiştiren iddialarda bulunduğunu hatırlatan Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Fakat, Sayın İlker Başbuğ yanlış bir yerde iz sürmektedir. Şayet bugün eski uygulamaya dönülse, yani askeri mahkemeler kurulup, mesela Sincan ve Silivri'deki FETÖ'cü darbecilere tekrar yargılanma imkanı tanınsa doğabilecek tehditler hakkında bir fikir sahibi olan var mıdır? 2009 yılının 25 Haziran'ındaki bir konuyu bugün yeniden kaşımanın kime ne faydası olacaktır? Sivil mahkemelerin verdiği kararların ihlal ve inkarı nasıl bir gelişmeye kapı aralayacaktır? Asker şahısların sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan önergeyi FETÖ'ye bağlamak, FETÖ'nün siyasi ayağıyla ilişkilendirmek aşırı ve zorlama bir yorum değil midir? Bu manasız tartışmayı tetikleyip tırmandırmak kimin işine yarayacak, hangi çevreleri rahatlatacaktır? Bunların yanında, 26'ıncı Genelkurmay Başkanı görevdeyken FETÖ'cülerle mücadeleyi layıkıyla yapmış mıdır? Bizim için siyasi ayak, Yurtta Sulh Konseyi'nin yürütme kadrosudur. Bunlar tek tek tespit edilirse, inanıyorum ki, FETÖ'cülerin, kriptocuların, hainlerin, Türk ve İslam düşmanlarının kökü kazınacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler