Bahçeli'den HDP kongresi için soruşturma çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hafta sonu düzenlenen HDP kongresi için soruşturma çağrısı yaptı. Ozan Ceyhun’un Avusturya Büyükelçisi olarak atanmasına ilişkin olarak, sorumluluğun AKP'de olduğunu ifade etti.

Yayınlanma: 25.02.2020 - 12:12
Abone Ol google-news

Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. İdlib'deki son gelişmeleri değerlendirerek, bölgenin çok şeylere gebe olduğunu söyleyen Bahçeli, “20 Şubat'ta İdlib'de Rus savaş uçaklarının saldırısında 2 kahramanımız şehit düşmüştür” ifadelerini kullandı. Türkiye'ye karşı Suriye'nin yanında duran Rusya lideri Vladimir Putin'e de tepki gösteren Bahçeli, “Putin'in ikili oynaması, önce Sayın Erdoğan'a sarılırken, Esad'ı kucaklaması doğru değildir” ifadelerini kullandı. HDP’nin hafta sonu düzenlenen kongresine değinen Bahçeli şu ifadeleri kullandı:   

“Hafta sonunda PKK'nın yan kolu HDP'nin 4'üncü kongresi yapılmış, yaşanan rezillikler vicdanları rahatsız etmiştir. Üstü HDP, altı PKK olan kongre ortamında İstiklal Marşı okunmamış, teröristlere saygı duruşunda bulunulmuştur. HDP'nin CHP'ye yönelik siyasi nikahımızı ulu orta ilan edelim çağrısı duyulmuştur. Serok Ahmet'in PKK özlemi, Babacan'ın HDP sevdası, Kılıçdaroğlu'nun bölücülük arayışı vatana ihanettir. Bunlardan ne köy olur ne kasaba. Cumhuriyet Savcıları HDP'nin bölücü kongresi için tahkikata başlamalıdır. Herkes aklını başına alsın. Bu ülke sahipsiz değildir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Avusturya Büyükelçisi olarak atanan Ozan Ceyhun'un bir ülkücü öldürdüğüne ilişkin iddialar üzerinden MHP'ye yapılan eleştirilere yanıt verdi. "Bizim atanan şahısla hiçbir ortak noktamız yoktur. Mazisi bellidir sorumluluk hükümetindir" diyen Bahçeli, "Bilip bilmeden partimizin resmi görüşü teşekkül etmeden konuşanlar yanlış yapmıştır. Üzülerek ifade etmeliyim ki bu tuzağa bazı milletvekillerimizin ve parti yöneticilerimizin düşmesi de hazin ve ibretlik bir vakadır" diye konuştu. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler