Başbakan Erdoğan'a Suriye'den tepki

Suriye Enformasyon Bakanlığı’ndan kaynak, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dün Kızılcahamam kampında yaptığı konuşmaya tepki gösterdi.

Yayınlanma: 06.05.2013 - 17:17
Abone Ol google-news

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın aktardığına göre kaynak, “Suriye halkının Şehitler Günü kutlamalarına denk gelen açıklamaların tüm insani, ahlaki ve dini değerlere ihlal teşkil ettiğini” belirtti.

Ajansın haberine göre kaynak bu açıklamaların “Türkiye’deki Ak Parti hükümetinin İsrail ile ortaklığını kanıtladığını” da öne sürdü.

Haber şöyle devam etti:

“Erdoğan’ın cesaretinin büyükelçisinin siyonist varlık İsrail’de aşağılandığı ve İsrail'in Marmara Gemisine saldırdığı zaman net bir şekilde görüldüğünü belirten kaynak; Erdoğan’ın cesaretinin Suriye'deki tekfirci terör gruplarına kimyasal silahlar gönderdiği zaman görüldüğünü belirtti. Kaynak; Erdoğan’ın cesaretinin aynı zamanda Suriye'de masum insanları vahşice katleden, altyapı ve hizmet kurumlarının yanı sıra ibadet yerleri, üniversiteleri sabote eden, halkın mallarını ve fabrikaları yağmalayan terör gruplarına bombalı araçlar göndermesiyle, onları eğitip sponsorluk yapmasıyla görüldüğünün altını çizdi.”


SANA’ya konuşan kaynak, Türkiye'deki AKP hükümetinin devlete ağır bir yük taşıttığını da ifade ederek, “Türk halkının Erdoğan ve çetesinden hesap sorması gerektiğini” söyledi.

ERDOĞAN: BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDEYECEKSİNİZ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler