‘Basın Öne Eğilmesin’

Galatasaray Lisesi önündeki eylemde “Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın” çağrısı yapıldı.

Yayınlanma: 20.12.2015 - 22:52
Abone Ol google-news

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması amacıyla “Basın Öne Eğilmesin” sloganıyla Galatasaray Lisesi önünde kitlesel eylem yaptı. Eyleme tutuklu bulunan Ankara Temsilcisimiz Erdem Gül’ün eşi Aslı Gül, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın eşi Şule Karaca ve oğlu Sıtkı Karaca, Mehmet Baransu’nun eşi Nesibe Baransu, CHP milletvekilleri Barış Yarkadaş, Eren Erdem, Ali Şeker ile Şükran Soner, Ceyda Karan, Celal Başlangıç, Elif Ilgaz, Ayşenur Arslan, Mete Çubukçu, Tarık Toros, Emin Çapa, Erhan Başyurt ile İsmail Evren’in de aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci katıldı.

TGS Genel Başkanı Uğur Güç, 2010 yılından bu yana 300’ün üzerinde gazetecinin cezaevine girdiğini anımsatarak “Kafamıza silah dayanmadığı kalmıştı, onu da yaptılar. 2 gün önce Diyarbakır’da devletin güvenlik görevlisi, iktidarın ağzı ile konuştu: Bir gün kim vurduya gideceksiniz... Biz hep meçhule gidiyoruz zaten” dedi. AKP’nin gazeteciliği yok etmek istediğini vurgulayan Güç “Kendilerine biat etmeyenlere saldırıyorlar. AKP, gazetecilerden habercilik değil AKP bildirisi hazırlamasını istiyor. Bugün direnen, biat etmeyen, esaret altında olan meslektaşlarımızla gurur duyuyoruz, onurumuzsunuz” dedi.

Hakikat meselesi

Erdem Gül’ün eşi Aslı Gül ise basın özgürlüğü için toplandıklarını belirterek “Mesele sadece içeridekilerin özgürlüğü değil, mesele biraz da dışarıdakiler için hakkaniyet, haysiyet ve hakikat meselesidir. Bu meseleye ne kadar sahip çıkarsanız, bu toplumda huzur ve demokrasi içinde yaşama şansımız olur” dedi. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın eşi Şule Karaca ise eşinin 1 yıldır tutuklu olduğunu anımsatarak, “Kendisi ‘demokrasi nöbeti tutuyorum’ dedi. Artık biz birbirimize sahip çıkacağız. Yoksa daha kötü koşullar bizi bulacak” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler