Başkomutan Erdoğan ordusuyla ters düştü

Genelkurmay halka teşekkür etti, Başkomutan ‘Halkın yardımı yalan’ dedi.

Yayınlanma: 14.04.2015 - 19:54
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ağrı’nın Diyadin ilçesinde yaşananlara ilişkin, Genelkurmay’la ters düştü. Genelkurmay, çatışma bölgesindeki yaralı askerleri taşıyan yurttaşlara teşekkür etmiş ve bu davranışı ‘takdire şayan’ bulduğunu açıklamıştı. Dün konuşan Erdoğan ise ‘’Güya orada jandarma yaralı halde bırakılmış, onları siviller, kendi mensupları oradan gelip almış. Bunların hepsi kayıtlarla resimlerle zaten elimizde mevcut. Bunların tümü, külliyen yalandır” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyeti kabul eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gündemdeki konuları değerlendirdi, HDP’yi, TÜSİAD’ı ve Ermeni soykırım iddialarını kabul eden Papa’yı eleştirdi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaptığı konuşmada, gündemdeki konuları değerlendirdi.

‘Provokasyonu HDP kurguladı’

Diyadin’nde jandarma ile PKK’liler arasında çıkan çatışmaya değinen ve HDP’ye suçlamalar yönelten Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Güvenlik güçlerimizin önlem alması ve PKK ateş açıyor. Özel olarak yapılan bir operasyon yok sadece güvenlik önlemi alınıyor. Bir provokasyon varsa bu devletin değil, terör örgütünün güdümündeki partinin kurguladığı bir provokasyondur. Yaralanan jandarma personelimizin kendi haline terk edildiği, böyle bir iddia var ya, güya orada jandarma yaralı halde bırakılmış, onları siviller, kendi mensupları oradan gelip almış. Bunların hepsi kayıtlarla resimlerle zaten elimizde mevcut. Bunların tümü, külliyen yalandır.”

Ağrı’daki çatışmanın devletin çözüm süreci konusundaki duruşuyla ilgisi olmadığını, bölücü örgüt ve HDP’nin samimiyetsizliğinin ispatı olduğunu belirten Erdoğan, HDP’lilere “Ya siz kendinizi ne sanıyorsunuz” sözleriyle yüklendi. Erdoğan, “Devletin ve milletin huzuruna yapılan hiçbir saldırıyı karşılıksız bırakmayız. İrlanda’da nasıl yapılmışsa toprağa gömülüp üzerine beton dökülecektir. Bu yapılmamışsa karşı taraf sözünü yerine getirmemiş olacaktır. Türkiye partisinde olma iddiasında olanlar önce bu ülkenin birliğini kabul edecekler önce milletin oyunu tehditle değil rıza ile almayı öğreneceksiniz” dedi.

‘Papa’yı uyarıyorum’

Papa’nın Ermeni iddialarını “soykırım” olarak nitelendirmesinden üzüntü duyduğunu belirten Erdoğan: “Buradaki ziyaretinde farklı bir siyasetçi görmüştüm, dikkat edin din adamı demiyorum siyasetçi diyorum. Tarihçilerin yerini siyasetçi ve din adamları aldığında oradan hezeyan çıkar. Sayın Papa’yıda bir daha böyle yanlışlara düşmez diye kınıyor ve uyarıyorum” dedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler