'Bel altından vurarak İzmir'i alamazsınız'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Seçimden seçime gelip vaat edip gitmekle olmaz. 35 projenin en az 30’una başlanması ve bir kısmının sonuçlanması gerekirdi. Elimizde o projelerden ne var? Ak’a ‘kara’ demekle, bel altından vurmakla, devlet olanaklarını kullanmakla olmaz. Çalışarak olur" dedi.

Yayınlanma: 02.05.2015 - 23:40
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AKP’nin seçim dönemlerinde kentte farklı rakamlar vererek açıkladığı projeleri eleştirdi. “Projelerin rakamsal büyüklüğü, yapıldığı anlamına gelmiyor” diyen Kocaoğlu, hükümetten İzmir’e yaptığını söylediği 28 milyar TL’lik yatırımın açıklanmasını istedi. Kocaoğlu, “Seçimden seçime gelip vaat edip gitmekle olmaz. 35 projenin en az 30’una başlanması ve bir kısmının sonuçlanması gerekirdi. Elimizde o projelerden ne var? Ak’a ‘kara’ demekle, bel altından vurmakla, devlet olanaklarını kullanmakla olmaz. Çalışarak olur. Gelin çalışın” diye konuştu.

AKP’nin İzmir’den milletvekili adayı gösterdiği Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, seçim sürecinde birçok kez Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirerek, AKP’nin 12 yılda 28 milyar yatırım yaptığını öne sürdü. “Bu para nereye harcandı” diye soran Kocaoğlu, “Devlet İstatistik Kurumu’nun rakamları ortada. AKP 12 yılda İzmir’e sadece 7 milyar lira harcadı” dedi.

Veysel Eroğlu’nun İzmir Körfezi’ni temizleyeceklerini söylemesine karşın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yıldır Ulaştırma Bakanlığı’yla ortak çalışma yürütüğünü anımsatarak, yerel seçimde İzmir’in hedefe konulduğunu söyledi.

Kocaoğlu, “AKP tarafından İzmir’in mutlaka alınması gayreti var. Seçimden seçime gelip vaat edip gitmekle olmaz. 35 projenin en az 30’una başlanması ve bir kısmının sonuçlanması gerekirdi. Elimizde o projelerden ne var? 2011 yılında sunulan projelerden şimdiye kadar hangisi yapıldı? Yeni bir seçim dönemine girdik” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon