Belçika'da araştırma: Çok fazla porno izlemek 'erkeklerde ereksiyon sorununa yol açıyor'
Belçika'da yapılan bir araştırmaya göre, çok fazla porno izlemek, erkekelerde ereksiyon (sertleşme) sorunlarına neden oluyor.


Belçika'da yapılan bir araştırmaya göre, çok fazla porno izlemek, erkekelerde ereksiyon (sertleşme) sorunlarına neden oluyor.
Araştırmaya katılan 35 yaş altı erkeklerin üçte biri, gerçek cinsel ilişiki yerine pornoyu tercih ediyor.
Belçika'daki Anvers Üniversitesi ile Anvers Üniversitesi Tıp Fakültesi, gelecek hafta gerçekleştirilecek bir Avrupa konferansına sunmak üzere, erkeklerde mastürbasyon ve porno alışkanlıklarını araştırdı.
İngiliz ve Danimarkalı bilim insanlarının da katkıda bulunduğu araştırmada, 5 bin 800 kişinin cinsel aktiviteleri incelendi. Araştırmaya katılan 35 yaşın altındaki her 5 erkekten biri, cinsel ilişki sırasında ereksiyon sorunu yaşadığını söyledi.
Araştırmaya göre, haftada 300 dakika ve üzeri porno izleyen her 3 erkekten biri, ereksiyon sorunu ile karşı karşıya.
Anvers Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Bölümü'nden prof. Dr. Gunter De Win, De Morgen gazetesine, bunun beklediklerinden daha yüksek bir oran olduğunu söyledi.
'BAĞLANTI İNKAR EDİLEMEZ'
Doğrudan, "Pornonun, ereksiyon sorunlarına yol açtığını" söyleyemeyeceğini belirten Belçikalı profesör, "Ancak ikisi arasındaki bağlantı da inkar edilemez" dedi.
Prof. Dr. De Wim'e göre, dozu aşmayan ölçülü porno, insanların cinsel yaşamına olumlu katkıda bulunabiliyor.
Araştırmaya katılan erkekler, haftada ortalama 70 dakika porno izlediklerini söylerken, bunların yüzde 65'i, gerçek bir eşle cinsel ilişikiye girmeyi, pornoya tercih ediyor. Erkeklerin yüzde 35'i ise, gerçek sevişme yerine izlemeyi tercih ediyor.

Video Haberler
-
Yardımına itfaiye ekipleri yetişti
-
Azerbaycan’da farklı noktalarda orman yangını
-
Ümraniye'de bir garip olay
-
Telefon batarya bir anda elinde patladı: İşte o anlar
-
Örümcek adam İstanbul'da
-
Vitessiz bisileti bırakıp vitesli olanı çaldı
-
Adana'da lastik deposunda yangın : 2 yaralı
-
Motokurye kanala düştü; O anlar kamerada
-
Doğuş Üniversitesi öğrencilerine soruşturma açıldı!
-
17 Ağustos depreminin yıl dönümünde tatbikatı yapıldı
En Çok Okunan Haberler
-
Paylaşımını sildi, danışmanını suçladı
-
Seçimler Bozdağ’ın kardeşine emanet
-
Trafikte yeni kurallar; artık izin yok
-
Son nokta konuldu, bir tarih öne çıkıyor
-
Sahneye atlayan genç gözaltına alınmış
-
CHP'den, iktidara 'normalleşme' adımı tepkisi
-
İstanbul'da İYİ Partililere saldırı
-
AKP yüzde 30'un altında!
-
Cumhuriyet tarihinde ilk Ermeni kaymakam
-
'Erdoğan dönemi biterse...'