'Benim elime düşerlerse, Allah kurtarsın'

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "AKP; PKK ile el altından anayasal düzeni, yasaları, hukuku, Türkiye Cumhuriyeti devletini yok sayan tavırları karşısında yargılanacaktır. Hele benim elime düşerlerse Allah kurtarsın onları. Her şeyi affedebiliriz ama Bayrağa ve vatana yönelik kastı asla affedemeyiz" dedi.

Yayınlanma: 19.11.2014 - 16:09
Abone Ol google-news

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeniçeri, "Çözüm süreci diye bir sürecin olmadığını, bir metafor ve halkı adatmaya yönelik algı" olduğunu savunarak, Güneydoğu'da devleti azaltmak, örgütü çoğaltma süreci yaşadığını söyledi. Süreç konusunda iktidar kanadından yapılan açıklamalara dikkati çeken Yeniçeri, "AKP için gafletin, dalaletin, aldanmanın sınırı olmadığını gösteriyor. Kedinin fareyle oynadığı gibi AKP ile oynuyorlar. Siz aldanmaya hazır olduğunuz sürece Sayın Akdoğan sizi aldatacak birileri her zaman bulunur" dedi.

'CAHİLCE BENZETME'

Dersim konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "modern Kerbela" dediğini belirten Yeniçeri, bunun bir devlet adamının yapacağı en talihsiz ve en cahilce benzetme olduğunu söyledi. Yeniçeri, "Sayın Davutoğlu'na soruyorum; Hz. Hüseyin hangi köprüyü yıktı, hangi Mehmetçiği şehit etti, hangi Kürdistanı ilan etti? Yezit orada kimdir, senin başında oluğun Hükümet mi?" diye konuştu.

'MAKAMI GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞÜRMEYE HAKKI YOK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın "Amerika'yı Kolomb'tan 300 yıl önce 1178'de Müslüman denizciler keşfetti" dediğini, bu açıklamasının ardından dünyada "alay konusu" olduğunu savunan Yeniçeri, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını gülünç duruma düşürmeye hakkı olmadığını" söyledi.

'HER KONUDA NİYE AÇIKLAMA YAPIYOR?'

Erdoğan'ın bedelli askerlikle ilgili açıklaması konusunda Yeniçeri, konuyla ilgili olarak TSK'nın ortaya koyacağı tavrın başat faktör olduğunu kaydetti. "Bedelli askerlik konusunda Erdoğan niye konuşuyor? Her konuda niye açıklama yapıyor? Kendisi Cumhurbaşkanı mı, Başbakan mı, parti genel başkanı mı, bilelim. O makamı bırak gel Meclis'e, milletvekiliysen milletvekilliğini, Başbakan ise başbakanlığını yap" diyen Yeniçeri, Cumhurbaşkanlığı'nın tarafsızlığının Anayasal zorunluluk olduğunu kaydetti.

'TÜRKİYE BAĞIRSAKLARINI TEMİZLEMELİ'

Yeniçeri, "Adli tıbbın, 17 Aralık soruşturmasıyla ilgili tapelerin doğruluğuna ilişkin kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Yeniçeri, "Bir olgunun yansımasıdır. İktidar suçüstü yakalanma telaşıyla 'montaj, dublaj' diyerek işin içinden sıyırmaya çalışıyor. Bundan sonra gelen hükümetin yapması gereken Erdoğan'dan başlayarak bu Hükümet yetkililerinin bütün akrabalarının, eş dostlarının malvarlıklarını araştırmak olmalı. Türkiye bağırsaklarını temizlemeli. Ağzına kadar kirlenmiştir" karşılığını verdi.

'TEHDİT PKK'DAN DEĞİL AKP HÜKÜMETİNDEN'

Çözüm Süreci ile ilgili olarak "sekreterya ve heyetin genişlemesi"ne yönelik ifadelerin sorulması üzerine Yeniçeri, yapılanların yeni kurulan devletin bakanlar kurulu ve el altından adım adım Kürt devletinin olgunlaştırılması olduğunu ileri sürdü. Yeniçeri, "Bunların hepsi Cumhuriyet'e, milletin vatanıyla bölünmez bütünlüğüne, devletin varlığına yönelik tehdittir. Biz tehdidin PKK'dan değil, AKP Hükümeti'nden geldiğini biliyoruz. Ey Hükümet, PKK silahla sana diz çöktürdü mü çöktürmedi mi, silahla demokrasiyi devre dışı bıraktı mı bırakmadı mı açıkla. AKP; PKK ile el altından anayasal düzeni, yasaları, hukuku, Türkiye Cumhuriyeti devletini yok sayan tavırları karşısında yargılanacaktır. Hele benim elime düşerlerse Allah kurtarsın onları. Her şeyi affedebiliriz ama Bayrağa ve vatana yönelik kastı asla affedemeyiz. Arif Nihat Asya'nın Bayrak şiirini yasakladılar, sansürlediler. Bu şiiri sansürleyeni sansürlemek boynumuzun borcu olsun. Bunların canına okumak bizim emellerimizden birisi olacak" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler