Beşiktaş'ta 1 polisin şehit olduğu kazayı yapan Sinan Çetin'in oğlu tutuklandı

Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin, Beşiktaş'ta trafik kazası geçirdi. Çetin'in kullandığı araç, polis aracıyla kafa kafaya çarpıştı. Kazada 1 polis şehit oldu, 1 polis ağır yaralandı. Alkollü olduğu belirtilen Çetin, "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına neden olmak" gerekçesiyle tutuklandı.

Yayınlanma: 29.01.2016 - 08:19
Abone Ol google-news

<video:471959>

Kaza, saat 01.00 sıralarında Çırağan Caddesi, Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde meydana geldi. Ortaköy istikametinde seyir halinde olan ve içerisinde 2 polis memurunun bulunduğu 34 A 4342 plakalı trafik ekibi, karşı istikametten gelen yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in komutasındaki 34 RUZ 27 plakalı lüks otomobil ile kafa kafaya çarpıştı.

Rüzgar Çetin'den ilk açıklama: 'Çok üzgünüm' - VİDEO

Kazanın şiddetiyle savrulan polis aracı, yol kenarındaki kaldırıma çıktıktan sonra demir parmaklıklara çarparak durdu. Ön kısmında hasar oluşan lüks otomobil ise yol ortasında durdu.

Kaza sırasında yan koltukta oturan polis memuru İsmet Fatih Algöz araçtan fırlayarak yola savrulurken, aracı kullanan memur ise sürücü koltuğunda sıkıştı. Otomobil sürücüsü ise kazayı yara almadan atlattı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine kısa sürede çok sayıda polis ekibi, ambulans ve itfaiye sevk edildi.

İlk etapta yola savrulan ve durumu ağır olduğu öğrenilen polis memuru İsmet Fatih Algöz, ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekipleri, polis aracı içerisinde sıkışan diğer polis memurunu kurtarmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 15 dakikalık çalışması sonucu sıkışan polis memuru, araçtan çıkartılarak ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis, kaza sonrasında Çırağan Caddesi’ni çift yönlü olarak trafiğe kapattı. Yaklaşık bir saat kapalı kalan cadde, yaralıların kurtarılması ve kaza yapan araçların yol üzerinden kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

YARALI POLİS MEMURU HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Kaza sırasında yola fırlayarak ağır yaralanan polis memuru Algöz, kaldırıldığı özel hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Polis memurunun kaza yaptığı haberini alarak hastaneye akın eden meslektaşları, arkadaşlarının ölüm haberiyle yıkıldı. Olay yeri inceleme polisleri, kaza yerinde uzun süre inceleme yaptı. Ayrıca çevrede bulunan mobese kameraları da incelemeye alındı. Kazanın nasıl meydana geldiği yapılacak incelemenin ardından ortaya çıkacak.

ALKOLLÜ ÇIKTI

Rüzgar Çetin'in üflemeli cihazla yapılan ilk alkol muayenesinde 0.92 promil alkollü çıktığı durumun alınan kan örneklerinde yapılacak testlerin ardından kesinlik kazanacağı belirtildi. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği'nde işlemleri tamamlanan Rüzgar Çetin, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

SİNAN ÇETİN ADLİYEDE

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sabah saatlerinde getirilen Rüzgar Çetin soruşturma savcısının bulunduğu 6. kata çıkarıldı. Rüzgar Çetin savcıya ifade verdi.

SAVCILIK TUTUKLANSIN DEDİ, MAHKEME TUTUKLADI

İfadesi tamamlanan Rüzgar Çetin, tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi. Rüzgar Çetin, "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına neden olmak" gerekçesiyle tutuklandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Rüzgar Çetin soruşturma savcısının bulunduğu 6. kata çıkarıldı. Rüzgar Çetin'in savcılıktaki işlemleri yaklaşık 2 saat sürdü.

Soruşturma savcısı İsa Dalgıç, Rüzgar Çetin'i "tutuklama" talebiyle İstanbul Nöbetçi 8.Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Hakimlik Rüzgar Çetin'in "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

AVUKATIN EMNİYET KEMERİ SAVUNMASI

Rüzgar Çetin hakimlikte verdiği ifadesinde, "Orta şerit boştu. Oraya girmek için manevra yaptım. Araç kaydı. Kaza yaptım. Çok pişmanım" dediği öğrenildi. Çetin'in avukatının da yaptığı savunmada kazada hayatını kaybeden polis memurunun emniyet kemerinin takılı olmadığı, takılı olsaydı kazanın ölümle sonuçlanmayacağını ileri sürdüğü öğrenildi.

ALKOL MUAYENESİ OLAYDAN 1 SAAT 20 DAKİKA SONRA

Öte yandan Rüzgar Çetin'in kazadan 1 saat 20 dakika sonra üflemeli cihazla yapılan alkol muayenesinde 0.90 promil alkollu olduğu tespit edildi.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Rüzgar Çetin sağlık kontrolünden geçirildi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndan Eyüp Devlet Hastanesi'ne getiren Rüzgar Çetin sağlık kontrolünün ardından Metris Cezaevi'ne götürüldü.

RÜZGAR ÇETİN'DEN İLK AÇIKLAMA

Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin, adliyeye sevk edildi. Elleri kelepçeli olarak emniyetten çıkarılan Çetin, çok üzgün olduğunu söyledi.



2006'DA YİNE ÇIRAĞAN CADDESİNDE TAKLA ATMIŞTI

Rüzgar Çetin, Çırağan Caddesi'nde 14 Temmuz 2006'da da kaza yapmıştı. O gün 21 yaşında olan Rüzgar Çetin, cipiyle takla atmıştı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Çetin'in aşırı hızlı olduğu iddia edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler