Bilal'den 'okuyorum' pozları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adı yolsuzluk skandallarıyla anılan oğlu Bilal Erdoğan, 1 Kasım 2015'deki seçimlerden hemen önce yerleştiği İtalya'da Anadolu Ajansı'na konuştu.

Yayınlanma: 11.12.2015 - 13:37
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, İtalya'da Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın adı yolsuzluk skandallarıyla anılan oğlu Bilal, 1 Kasım seçimlerinden önce İtalya'ya yerleşmesiyle ilgili olarak çıkan haberleri, "iftira" olarak nitelendirirken, fırsat buldukça Türkiye'ye gidip geldiğini söyledi.

Adının geçtiği 17-25 Aralık Yolsuzluk Operasyonu sürecinde "çok çirkin iddiaların" ortaya atıldığını, siyasetçilerin konuşmalarında yargısız infaz yaptığını dile getiren Bilal Erdoğan, "En zor zamanlarda dahi ülkemden ayrılmayı bir an olsun düşünmedim. Suçluysanız kaçarsınız. Bir suç işlediğinizi düşünüyorsanız kaçarsınız. Adaletin tecellisinden korkuyorsanız kaçarsınız. Ben hakkımdaki iddiaların, ithamların, iftiraların tamamına hem yargı önünde hem kamuoyu önünde cevap verdim. Beni yargısız infaz etmek isteyenlerin neredeyse tamamı şu anda yurt dışındalar, kaçaklar. Adaletten kaçtılar. Ben Türkiye'de doğdum, Allah izin verirse de son nefesime kadar ülkemde olacak, ülkem için hizmet edeceğim" dedi.



''Doktoramı tamamladıktan sonra da ülkeme döneceğim''

Ağustos ayı sonunda İtalya'ya yarım kalan doktora çalışmalarımı tamamlamak üzere geldiğini söyleyen Erdoğan, "Çalışmalarıma daha iyi odaklanabildiğim için burada olmayı tercih ediyorum. Doktoramı tamamladıktan sonra da ülkeme döneceğim" diye konuştu.

15 restoran açıklaması: Yalan...

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın, "Bilal'in 5 değil, 15 restoranı var" açıklaması hakkında da konuşan Bilal, "Bunu neden yaptıklarını, nasıl bu kadar yalan söylediklerini gerçekten anlayamıyorum. Acaba aynaya nasıl bakıyorlar" ifadelerini kullandı.

"Yalan ve iftira için kullanılan bir Twitter hesabının iddiaları"

Erdoğan, hakkındaki asılsız suçlamaların, "kimliği belirsiz, yalan ve iftira için açılmış bazı Twitter hesaplarında" dillendirildikten sonra, muhalefet partilerinin milletvekilleri tarafından gerçek bilgiymiş gibi kullanıldığını, ardından da gazete sütunlarına taşındığını söyledi.

"Habercilikten beklediğimiz kalite bu kadar düşük olmamalı. Twitter hesabına dayandırılarak insanların hayatı bu şekilde kolayca zedelenememeli" diye konuşan Bilal Erdoğan, isim vermeden CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç'u eleştirdi.

İstanbul'da bir lokantada esnafın ricasını kırmayıp hatıra fotoğrafı çektirdiğini ancak daha sonra bu kişilerin sosyal medyada IŞİD üyesiymiş gibi yansıtıldığını söyleyen Bilal Erdoğan, CHP Sözcüsü Haluk Koç'un da bu asılsız iddiayı gündeme taşıdığını ve bu kişilerin esnaf olduklarının ortaya çıkmasına rağmen özür dilemediğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul'da, meşhur bir lokantanın sahiplerinin ricasını kırmayıp hatıra fotoğrafı çektirdim. Bu fotoğrafları önce kimliği belirsiz bir twitter hesabı, 'Bilal Erdoğan DAEŞ militanlarıyla birlikte' diye takipçilerine aktardı. Ardından da Anamuhalefet Partisinin bir genel başkan yardımcısı, doğruluğunu araştırmadan, işin aslını öğrenme zahmetine girmeden, bu fotoğrafı basınla paylaştı. Birkaç saat sonra da hem bu twitter hesabı hem de Anamuhalefet Partisinin Genel Başkan Yardımcısı, tüm Türkiye'ye rezil oldular. Ne beklersiniz, mahcup olmalarını, utanmalarını, hatalarını anlayıp özür dilemelerini beklersiniz. Birazcık haysiyet olsa, sokağa dahi çıkmamalarını beklersiniz. Ama bir özür bile dilemediler. 'Böyle bir hata yaptım, filanca tarafından aldatıldım' diyemez mi? 'Bu seçim tutkusu, hırsı, bu partinin geldiği haller beni böyle bir sıkıntılı duruma soktu ki bunu yapmak zorunda kaldım' demeli. Maalesef o da yok. Biz asla bugüne kadar, bunlara aynı şekilde karşılık vermedik. Bundan sonra da vermeyeceğiz. Edebimize güvenip edepsizlik yapıyorlar ama millet onlara gereken cevabı veriyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon