‘Bizim ailede töreye yer yok’

Mutlu Kaya’nın silahlı saldırıya uğraması töre iddialarına yol açarken, ağabeyi Muhammed Kaya iddiaları yalanladı ve onu desteklediklerini söyledi.

Yayınlanma: 20.05.2015 - 05:11
Abone Ol google-news

<video:279003>

Mutlu Kaya’nın (19) uğradığı silahlı saldırıya dair ağabeyi Muhammed Kaya aileye yönelik suçlamaları, “Aşiret değiliz, töre kurallarına da ailemizde yer yok” diyerek yalanladı. Soruşturmayla ilgili savcıya ifade veren 3 kişiden R.L ve C.Ç serbest bırakılırken, Kaya’nın eski erkek arkadaşı olduğu belirtilen Veysi E. tutuklandı. Aileye göre Mutlu, E’nin arkadaşlık teklifini reddettiği için tehdit ediliyordu.

Mutlu Kaya'nın sağlık durumuna ilişkin Sibel Can'dan açıklama - VİDEO

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni telefonla aradı ve Mutlu Kaya’nın sağlık durumu hakkında bilgi aldılar.

Şarkıcı Sibel Can’ın ‘Sesi Çok Güzel’ yarışması için Ergani’den İstanbul’a getirdiği Mutlu Kaya’nın önceki gün silahlı saldırıya uğraması medyada “Yarışmaya katılması sebebiyle töre saldırısı mı yaşandı” sorularını gündeme getirmişti. Ağabeyi Muhammed Kaya bu haberlerden rahatsızlık duyduklarını belirtti. Kaya ailesinin yarışma süreci boyunca Mutlu’ya destek gösterdiğini öne süren Kaya gazetemize şöyle konuştu: “Benim annem ve babam ne görücü usulü ne de akraba evliliği yaptı. Tüm ablalarım istedikleri insanlarla evlendi. Aailemizde töre kurallarına da cinayetlerine de yer yok. Cehaletle, cahillikle bizim ailemizin işi yok.”

Dehşet evi

Mutlu Kaya, dehşet gecesi bu evde kardeşleriyle yemek yiyordu. Babası Mehmet Kaya (soğda) “Kızım sağlığına kavuşsun ben başka bir şey istemiyorum” diye konuştu.

‘Onu ben vurmadım’

Eski erkek arkadaşı Veysi E’nin (26) ifadesinde “Ailesi sürekli onun bu yarışmalara katılmasını istiyordu, ben istemiyordum. Tartıştığımız doğru ama onu ben vurmadım. Olay günü alkol aldım. Gece 03.00 sıralarında sokağına gittim. Ama silah sıkmadım” dediği öğrenildi.

Şikâyetçi olmuş

Kaya’nın 4 ay önce polise giderek Veysi E’den şikâyetçi olduğu ortaya çıktı. Ağabeyi Kaya, “Olay anında Mutlu ablasının evindeydi. Yarışma için prova yapıyordu” dedi. Kafasına isabet eden kurşun ile başında ödem oluşan Kaya uyutuluyor. Kaya, ödem indirildiğinde ameliyata alınacak.

Gece dışarıya çağırmış

Diyarbakır Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, Mutlu Kaya’nın gece saatlerinde eski erkek arkadaşı Veysi E ile Devlet Hastanesi civarında buluştuğu, E.’nin Kaya’yı evine bıraktıktan sonra saat 02.30 sıralarında yeniden dışarıya çağırdığı ancak Kaya’nın çıkmadığı ardından saat 03.20 sıralarında Kaya’nın kapısının önünde başından vurulduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler