Bodrum sahilinde can pazarı

Bodrum açıkları her gün yeni bir felakete ev sahipliği yapıyor. Önceki gün denizin ortasında kalan 60 göçmen kurtarıldı, 4 çocuğun ise cesedine ulaşıldı. Dün ise 10’u çocuk, 18 göçmen öldü.

Yayınlanma: 19.12.2015 - 22:59
Abone Ol google-news

Ege Denizi’nde “umut yolculuğuna” çıkanların acı sonla noktalanan öyküleri bitmek bilmiyor. Bodrum’dan Yunan adalarına geçmeye çalışanları taşıyan ahşap tekne, önceki gece Yalıkavak açıklarında alabora oldu. 10’u çocuk 18 kişi öldü, 14 kişi kurtarıldı.

Yunanistan’ın Kilimli Adası’na (Kalimnos Adası) geçmek için Yalıkavak’ın Küdür noktasından önceki gece saat 23.00 sıralarında denize açılan ve Suriye, Irak, Pakistan uyruklu kaçakları taşıyan 14 metrelik ahşap tekne, Kiremit Adası yakınlarında alabora olarak ters döndü. Çığlıkları duyan balıkçıların ihbarı üzerine bölgeye hareket eden sahil güvenlik ekipleri, 14 kişiyi kurtardı. Faciada 10’u çocuk 4’ü kadın toplam 18 kişinin cesedine ulaşıldı. Kabinde ölen kadınlardan birinin, 4 aylık bebeğini emzirir ve sarılmış halde bulunduğu kaydedildi. Ayrıca tedavisi süren 11 kişinin ise hipotermiye girdiği ve yaşamsal tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

 

Kaptan Suriyeli

Tedavisinin ardından üç kişi emniyete götürüldü. Bu kişiler arasında kaptan olduğu belirtilen Suriye uyruklu bir kişi ise gözaltına alındı. Gözaltındaki ismi öğrenilemeyen şüphelinin, “Ben de 1000 dolar verdim. Bana tekne kullanmayı öğrettiler. Ben de Yunanistan’a geçecektim” dediği ifade edildi. Kaçakların, 35 bin dolar ödeyerek organizatörlerden satın aldıklarını söyledikleri teknenin, 1 hafta önce Bodrum kıyılarından çalındığı belirlendi.

 

100 bin dolarlık yatla geçiş

Aralarında çocuk ile kadınların da bulunduğu Suriye ve Iraklı 143 göçmen, 100 bin dolara satın aldıkları, 28 metre uzunluğundaki ‘Aegean Blue’ isimli, iki direkli ahşap gulet yat ile dün sabah Bodrum’dan yola çıkıp İstanköy Limanı’na ulaştı. Yunan sahil güvenlik ekiplerinin adaya yarım mil kala uyarılarına rağmen dönmeyip limana ulaşmayı başaran göçmenlerin işlemlerinin ardından feribotla Pire Limanı’na gönderileceği duyuruldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler