Bozuk plak gibiydim gramofon olacağım

Sivas’ta katledilen Metin Altıok’un kızı CHP Milletvekili Zeynep Altıok, 22 yıldır aynı şeyi söylediklerini belirterek “Adaletsizlikleri gelecek kuşaklara anlatmak için gramofon görevi görmek istiyoruz” dedi.

Yayınlanma: 01.07.2015 - 23:04
Abone Ol google-news

Sivas Madımak Katliamı’nda yaşamını yitiren şair Metin Altıok’un kızı ve CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, 22 yıldır adaletin sağlanmadığını, bir arpa boyu yol gidilmediğini belirterek, “Biz daha iyiye gitmesini beklerken, aklımıza dahi düşmeyecek saçmalıklarla dava daha da kötüye gidiyor. 22 yıl geçmesine karşın yeni şeyler söylemek mümkün değil” diye konuştu.

22 yıldır kendini “bozuk plak” gibi hissettiğini, davaya ilişkin hep aynı cümleleri kurduğunu belirten Altıok, “Bu senenin şöyle bir farkı var. TBMM çatısı altına taleplerimizi yineleyebileceğiz bir alana kavuştuk. Bundan sonra parlamento çatısı altında, bağımsız yargı eksenli adaletin tecelli edebilmesi için verdiğimiz mücadelenin takipçisi olabileceğiz. O umut sayesinde bozuk plak olmaktan çıkıp gramofon olmayı hayal ediyoruz. Geçmişte kalan acıları, olumsuzlukları, adaletsizlikleri gelecek kuşaklara anlatmak, bu durumla yüzleşmelerini sağlamak için gramofon görevi görmek istiyoruz” dedi.

 

Önce insan hakları

TBMM’de önceliğinin insan hakları, özgürlükler ve barış olduğunu, bu doğrultuda sesini duyurmaya çalışacağını ve farkındalık yaratacağını da kaydeden Altıok, şöyle konuştu: “Bu yeni dönemde AKP’nin baskıcı gücü toplum tarafından zaten kısıtlandı. Seçmen bir mesaj verdi. ‘Senin baskıcı iktidarını herkese zulmeden şiddet ve nefret içeren yaklaşımını istemiyoruz’ dedi. Bundan sonra salt AKP oylarıyla önlenen, yerine getirtilmeyen taleplerimizin yer bulabilmesi için başka olanak sağlıyor. Bunu deneyeceğiz. Bu kez Meclis’te taleplerimizin karşlığını bulacağına inanıyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler