Bu işin sağı solu yok

Soma’da dün yine acı ve gözyaşı vardı. 301 madencinin öldüğü katliamın 4. yılında Soma, “Adalet” ve “Tamam” sloganlarıyla inledi. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin de yer aldığı yürüyüşe katılan binlerce kişi, katliamda yaşamlarını yitirenlerin yakınlarını yalnız bırakmadı.

Yayınlanma: 13.05.2018 - 23:45
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, otoriter hegemonyasını kurarken yaptırdığı kaleler, birer birer yıkılıyor. O kaleleri koruyan silahlar, en sıkı rakibi tarafından tek tek elinden alınıyor. En büyük silahı “mağduriyet”, elinden kayıp gitmiş durumda. Çocukluk, gençlik yıllarına ait seçmenin aklını çelebilecek hikâyeler, adını bile kendisi koyduğu “gariban” için anlatılıyor. Anneler Günü sabahında “başı örtülü” annesinin görüntüleri sosyal medyayı sallıyor. “Köy çocuğu” olarak çıkıyor insanların karşısına. İlk işi Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın anıt mezarına çiçek bırakmak oluyor; Atatürkçülüğü, 15 Temmuz sonrasında hatırlayanları, bertaraf ediyor.

Ardından, 301 canın iş cinayetine kurban gittiği Soma’da, maden şehitlerinin mezarında alıyor soluğu. Ellerini dua için havaya kaldırıyor. Din sömürüsüyle iktidara geldikleri iktidarı, aynı yöntemle sağlamlaştıranların cephaneliği havaya uçuyor!

Madencilerle birlikte yürüyor, “O tekmenin hesabını soracağız” diyor. Güç ve kararlılık taraf değiştiriyor. Enerjisi düşmüyor, akşamüstü mitinginde Manisa’yı sallıyor. Tüm bunlar, aynı gün içinde olunca da Erdoğan’ın CHP’ye yönelik “elitlerin partisi” eleştirisi havada kalıyor. Dün, birinin madenci aileleri, diğerinin İngiltere Kraliçesi’nin yanında olması bile o elitlerin ruhuna fatiha okutuyor!

İnce’yi tarif ederken “Erdoğan’ı çıldırtacak aday” diye tanımlayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, galiba haklı çıkıyor. Çünkü bu aday, Erdoğan’ı, gerçekten de çıldırtıyor. Üstelik bunu yaparken onun silahlarını kullanıyor.

Denizli’de İYİ Partililer miting alanındaydı İnce için, Manisa mitinginin hazırlık aşamasında Saadet Partililerin karınca gibi çalıştığı görülüyordu. Bu da “Millet ittifakının” alanlarda çoktan kurulduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

Müstakbel ittifak adayının mitinglerinde dikkat çeken en önemli ayrıntı ise alanda parti bayrakları yerine Türk bayraklarının dalgalanması. Manisa’da da durum farklı değildi. Bu da İnce’nin, hem “81 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım” iddiasının altını dolduruyor, hem de ikinci tur strajesinin yapı taşlarını bugünden döşüyor. Nâzım Hikmet ve Mehmet Akif’i aynı cümlede kullanması, “Bu işin sağı solu yok” söylemini dile getirmesi de aynı yapı taşları arasında yer alıyor. O taşların meydanlarda ittifakla örüldüğünü gören İnce, noktayı koyuyor: “Bu iş bitmiştir!”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler