'Bu saldırıların sorumlusu Erdoğan'dır'

Adana ve Mersin’de HDP binalarına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırılar, Taksim’de binlerce kişinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi.

Yayınlanma: 18.05.2015 - 21:37
Abone Ol google-news

 Taksim Tünel’de HDP’nin çağrısıyla bir araya gelen ve aralarında çok sayıda siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin de bulunduğu binlerce kişi, “Saldırılardan yılmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız” pankartı açıp, sık sık “Hırsız, katil Erdoğan” sloganı atarak, Galatasaray Meydanı’na yürüdü.

Galatasaray Meydanı’na sığmayan yurttaşlar adına burada İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okuyan Özge Akman, 7 Haziran seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte HDP’ye yönelik saldırılarında dozunun arttığını belirterek, “Tüm bu yaşananların gösterdiği tek şey; AKP’nin HDP’yi geriletme umudunu, yaratılacak gerilim umuduna bağladığıdır. Siyasi iktidar destekli çeteler devreye sokularak HDP’nin gelişmesi ve seçim çalışmaları engellenmek istenmektedir. Bu saldırıların siyasi sorumluluğu başta cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan ve diğer AKP hükümeti mensuplarına aittir. Bizzat cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Davutoğlu’nun ve diğer iktidar partisi mensuplarının HDP’yi açıkca hedef gösteren söylem ve provakatif tutumları, demokratik bir seçim süreci önündeki en büyük engeli teşkil etmektedir. Biz İstanbul emek ve demokrasi güçleri olarak HDP’ye yapılan bu saldırıları nefretle kınıyor, sorumluların derhal bulunmasını istiyoruz.Demokratik bir seçim ortamının sürdürülmesi konusunda sorumluluk taşıyan diğer siyasi partilerin, bütün demokratik kitle örgütlerinin bu karanlık ve kirli saldırılar karşısında açıkca tutum almalırını istiyoruz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler