Bulgaristan'da Rus turist krizi

Rusya'dan Bulgaristan'a turist getiren ''Alma Tur'' adlı şirket ile Bulgaria Air havayolu şirketi arasında süren ödeme anlaşmazlığı nedeniyle 900 Rus turist, Karadeniz sahilinde bulunan Burgaz kentinin havalimanında iki gündür bekliyor.

Yayınlanma: 10.09.2011 - 20:29
Abone Ol google-news

Bulgaria Air şirketi tarafından basına yapılan açıklamada, 7 milyon levalık (yaklaşık 3.5 milyon Avro) borcu nedeniyle Alma Tur'un tüm uçuşlarının iptal edildiği belirtildi.

Bu arada, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Bulgaristan'ın bir turizm destinasyonu olarak itibarını zedeleyen ve bekletilen Rus yolcuların durumu nedeniyle gittikçe büyüyen krizin çözümü için 92 kişilik hükümet uçağını Burgaz'a kentine yolladı. Başbakan Borisov, ayrıca, Ulaştırma Bakanı İvaylo Moskovski ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Trayço Traykov'un bir an önce Burgaz'a gitmeleri ve soruna çözüm bulmak üzere gerekli önlemleri almalarını istedi.

Ekonomi ve Enerji Bakan yardımcısı İvo Marinov da olay ile ilgili Focus haber ajansına yaptığı açıklamada, Rus turistlerin bir an önce ülkelerine transferi için gerekli tüm çabaları gösterdiklerini ifade ederek, ''Maalesef ortada iki özel şirket arasında çözümü zor bir sorun yaşanıyor'' dedi.

Öte yandan, Bulgaristan Cumhuriyet Başsavcısı Boris Velçev, Başbakan Boyko Borisov ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından Alma Tur şirketiyle ilgili soruşturma açıldığını bildirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler