Bulgur sofraların gözdesi

Kırsal kesim yiyeceği olarak görülen ve köyden kente göç edenler için nostaljik bir yiyecek olan bulgur, şimdi Avrupa'da natürel gıda reyonlarının adeta baş tacı oldu.

Bulgur sofraların gözdesi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 15.05.2010 - 08:08

Karaman merkezli üretim yapan Duru Bulgur A.Ş. Alım Müdürü Mehmet Ali Orduoğlu, geçen yılki yatırımla birlikte ayda 4 bin ton buğday işleme kapasitesine ulaştıklarını söyledi.
Üretim tesislerinin Karaman'da bulunmasının bir avantaj olduğunu ifade eden Orduoğlu, ''Türkiye'de tahıl üretim merkezinde bulgur üretimi yapmamız bir avantaj... En kaliteli buğdaya ulaşma, üreticiyle doğrudan diyalog kurma imkanımız var. Bu da kalite artışını beraberinde getiren önemli unsurlardan biri'' dedi.
 

Bulgur, sadece su ve bığdaydan üretiliyor

''Duru'' markasıyla ürettikleri bulgurun yarısına yakınını Avrupa pazarı başta olmak üzere dünyanın pek çok yerine ihraç ettiklerini vurgulayan Orduoğlu, şunları kaydetti:

''Sadece su ve buğdaydan üretilen, hiç bir kimyasal katkı maddesi olmayan bulgur, şimdi doğal gıdalara olan taleple paralel ön plana çıktı. Kırsal kesim yiyeceği olarak görülen ve köyden kente göç edenler için nostaljik bir yiyecek olan bulgur, şimdi Avrupa'da natürel gıda reyonlarının aranan ürünü oldu. Anadolu topraklarında hasat edilen ve tesislerimizde imalı yapılan ürünlerimizin, şuan özellikle Avrupa ülkelerinde yoğun ilgi görmesi bizi sevindiriyor. Buğday ürünlerine, özellikle de pirince göre lif oranı daha yüksek olmasıyla, doğal ve sağlıklı beslenmek isteyen kişilerce daha fazla tercih edilmeye başlayan bulgura, yurt içinde de ilgi artıyor.''
 

Bulgurun fiyatı geçen yıla göre yüzde 25-30 düşük

Geçtiğimiz yıla göre bulgurun fiyatında da çeşidine göre yüzde 25-30 düzeyinde bir düşüş gerçekleştiğini belirten Orduoğlu, ''Tabi bugün yediğimiz bulgur geçen senenin mahsulü... Önceki yıllardaki kuraklıkların aksine geçtiğimiz yıl bol ürün nedeniyle fiyatlar normal seviyelerine geri döndü'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler