Çağlayan’ın ‘çarşaf’ açılımı

Salı günü başlayan Paris Moda Haftası’nda dün yapılan Hüseyin Çağlayan defilesinde çarşaflı kadın figürleri podyuma çıktı.

Yayınlanma: 26.09.2014 - 22:39
Abone Ol google-news

Bir buçuk metreyi bulan düz gri kumaştan yaratılan çarşaflı kadın figürleri file gibi duran oryantal desenli bir kumaşın üzerine yerleştirilmişti. Tasarımcının 2015 ilkbahar koleksiyonunun kapanışındaki gece elbiselerinin üzerindeki bu desende en çok yüz peçelerini elleriyle kapatan kadınların gözleri dikkat çekiyordu. Modacıların koleksiyonlarında çarşaflı ve peçeli kadın kullanmaları yeni değil. Givenchy, John Galliano, Carolina Herrera, Nina Ricci, Blumarine, Alberta Ferretti’nin de aralarında bulunduğu toplam 21 dev modaevi 2009 sonbahar-kış koleksiyonları için Ortadoğu’da burka olarak adlandırılan, Türkçeye ise ferace olarak geçen siyah örtüler tasarlamıştı. Modaevlerinin büyük alkış aldıkları bu koleksiyonlarıyla Ortadoğu pazarında satış rekorları kırdığını, bu markaların lüks segmentte dünyanın en hızlı gelişen ikinci pazarında hızla yıldızlaştığını yıllar içinde izlemiştik.

Oryantal desenler...

44 yaşındaki Kıbrıs asıllı İngiliz modacı Hüseyin Çağlayan’ın çarşaflı kadınları, şimdiye kadar podyuma çıkan örneklerden farklı. Tasarımcının elbisenin içine sakladığı çarşaflı kadınlar tasarımcının bu sezonki tek sürprizi değildi. Yakın zamanda Fransız haute couture evi Vionnet’in yanı sıra Mavi ve VSP gibi markalarla da işbirliği yapan Çağlayan, bu sezon ticari başarıyı estetikle mükemmel bir şekilde birleştirdiğini ispatladı. Paris Moda Haftası’nda koleksiyon sergilemeye başladığı 2002 yılından bu yana moda dünyasında sanata en yakın işler yapan Central Saint Martins mezunu tasarımcı kariyerinin belki de en satılabilir koleksiyonunu bu sezon sundu. Sezonda öne çıkan, vücuda oturmayan bol tuniklerin pantolonlarla kullanıldığı
tutuculuk akımının yoğun olarak görüldüğü koleksiyonda Çağlayan’ın imzası olan mimari estetikle sunulan ceket-pantolon takımlar, diz üstü straplez elbiseler ile oryantal desenlere ek olarak kullanılan doğa figürleri de dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler