Çamurlu çizmesi çıkarılmak istenen işçiden kötü haber

ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde temeli atılan binanın kanalizasyon bağlantısı için deliciyle çalışırken göçük altında kalan işçi 65 yaşındaki Şahin Temel, kaldırıldığı hastanede 3 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Yayınlanma: 29.04.2015 - 16:07
Abone Ol google-news
Göçükten ağır yaralı çıkartılan Temel'in ambulansa alınırken hemşirenin çamurlu çizmenin çıkarılmasını istemesi, bir polisin de işçinin ayağında kırık olabileceğini belirterek çıkarılmaması gerektiğini belirtmesi ise hafızalarda kaldı.
 
Göçük olayı, geçen pazar günü saat 12.00 sıralarında, Atatürk Mahallesi, Hasan Tahsin Caddesi üzerindeki inşaat alanında meydana geldi. 5 katlı planlanan ve temeli atılan binanın kanalizasyon bağlantısı yapılmaya çalışıldığı sırada su borusunun patlaması üzerine çukur su ile doldu. Çalışanlar, su bağlantısını kesip, biriken suyu tahliye etti.
 
Ardından kanalizasyon hattını delip bağlantı yapmak isteyen Şahin Temel, 4 metrelik çukura inip, delici makine ile çalışmaya başladı. Bu sırada göçük oldu ve kanalizasyonun ana hattını delip bağlantı yapmak isteyen Temel'in üzerine toprak yığını düştü. Temel, İtfaiye ve 112 Hızır Acil ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışması ardından göçük altından çıkarıldı.
 
Temel'in ambulansa alındığı sırada 112 Acil Servis hemşiresi çamurlu çizmesinin çıkarılmasını istedi. Görevli polis, işçinin ayağında kırık olabileceğini belirterek çizmenin çıkarılmaması gerektiğini söyledi. Yaralı işçi bunun üzerine Temel çamurlu çizmesiyle ambulansa alınıp, önce Hamdi Eriş Kazan Devlet Hastanesi'ne, ardından Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildikten sonra Beyin Cerrahi Kliniği'nde hemen ameliyata alındı.
 
Yaklaşık 6 saat ameliyatta kalan Temel'in yoğun bakımda tedavisine devam edildi. Hastanede 3 gündür yaşam mücadelesi veren, evli ve 5 çocuk babası Şahin Temel, bu sabaha karşı yaşamını yitirdi. Temel'in cenazesi, öğlende kılınan namazın ardından Sincan Belediyesi Çimşit Asri Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler