Cemaat pimi çekti

Aralarında 3 bakanın oğlu, 2 işadamı, 1 ilçe belediye başkanı ile koruma kurulu üyelerinin bulunduğu toplam 84 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 17.12.2013 - 19:11
Abone Ol google-news

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “yolsuzluk ve rüşvet” iddiasıyla yürütülen 3 ayrı soruşturma kapsamında dün sabah İstanbul ve Ankara’da çok sayıda ev ve işyerine şafak baskını yapıldı. Aralarında işadamı Ali Ağaoğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve 2 dönemdir Fatih Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Demir’in de aralarında olduğu çok sayıda bürokrat ve işadamı gözaltına alındı. Operasyonun ardından Emniyet Müdürlüğü’nde hareketli saatler yaşanırken İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun operasyondan haberinin olmadığı ve şube müdürleri ile bir araya gelerek bilgi istediği iddia edildi.

Soruşturmayı Ergenekon iddianamesini hazırlayan başsavcı vekili Zekeriya Öz ile ona bağlı savcı Celal Kara yürütüyor. Narkotik ve Kaçakçılık Bürosu savcılarından Celal Kara, uzun süre 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görev yaptı. Savcı Kara, “Askeri Casusluk” ve “Sahte Çürük Çetesi” davalarının da savcısıydı.

Operasyonun ardından Emniyet’te de hareketli saatler yaşandı. Gözaltına alınan şüpheliler, hastanedeki kontrollerinin ardından Emniyet’e getirildi. Bazı şüpheliler, Emniyet’e getirilişi sırasında gazetecilerin sorularına yanıt vermedi. Bazıları ise “Neden geldiğimizi bilmiyoruz. Bizim suçumuz yok” diyerek gazetecilere tepki gösterdi.

Şüphelilerle birlikte Emniyet’e getirilen bilgisayarlar ve bazı elektronik cihazlar da incelenmek üzere Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü’nde incelemeye alındı. El konulan malzemeler arasında para sayma makinelerinin de olduğu görüldü.

5 Emniyet Müdürü görevden alındı!

Halk Bankası Genel Müdürü'nün eşi de gözaltında!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler