Çerçioğlu'nun çağrısı Aydın'ı birleştirdi

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, Türkiye'de kurulması gündeme gelen Volkswagen fabrikasının Aydın’da tesis edilmesi yönündeki çağrısı kamuoyunda geniş yankı buldu. Twitter’dan ‘#VolkswagenComeToAydın’ etiketiyle paylaşımı yapan Çerçioğlu’na kentteki bir çok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve yerel yönetici destek verdi.

Yayınlanma: 22.08.2019 - 16:25
Abone Ol google-news

Volkswagen yatırımının Aydın’da hayata geçirilmesi için mücadele edeceklerini belirten Çerçioğlu’nun, “AKP Aydın milletvekilleri de resmi açıklama yapılıncaya kadar bu mücadeleyi sürdürmeliler ve bırakmamalıdırlar. “ çağrısı ses getirdi. Kentin iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelerek, konuyla ilgili görüşme yapan Çerçioğlu, Twitter hesabından, ‘VolkswagenComeToAydın’ etiketiyle kampanya başlattı. Çerçioğlu’nun başlattığı kampanya kısa sürede Türkiye gündemine girdi.

CHP’li vekillerden tam destek

Çerçioğlu’nun çağrısının ardından CHP Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, yaptıkları ortak açıklamada “Sanayi ve Teknoloji Bakanı’nın bu hafta içerisinde parti ayrımı yapmaksızın Aydın’ın tüm milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanıyla bir araya gelmesini ve bu konu üzerinde hızlı bir çalışma yapmasını istiyoruz” dedi. Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş de çağrıya destek verdi.

4 bin kişilik istihdam

Çerçioğlu’nun çağrısının çok önemli olduğunu vurgulayan Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu çağrısına Aydın’daki tüm kesimlerin destek vererek, bu konuda gündem oluşturup, en güçlü mesajı Aydın olarak vermemiz gerekiyor. Bu fırsatları mutlaka ilimiz için avantaja dönüştürmeliyiz. Dünyaca ünlü bu otomotiv devine bu çağrıyı yaparken yatırım yerini de belirtmeliyiz. İlk aklıma gelen; mevcut durumda fizibilite çalışmaları devam eden, Efeler Merkez Yeniköy Mahallesi sınırlarındaki Aydın Serbest Bölgesi için planlanan 650 dönüm arazi çok uygun olabilir. Çünkü arazinin 2 bin dönüme kadar genişlemesi mümkün. AYSO olarak da biz burayı Volkswagen' in Türkiye'de kurmayı planladığı ve 4 bin kişilik istihdam sağlanacak otomobil fabrikasının yatırım alanı olması için teklifte bulunuyoruz” dedi.

AKP'li Erim'den Çerçioğlu'na teşekkür

AKP Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim ise Çerçioğlu’na çağrısından dolayı teşekkür ederek, Türkiye’de kurmayı planladığı yatırımı Bulgaristan’a kaydırma kararı aldığı yönünde bilgi aldıklarını söyleyedi. Erim, ileride herhangi bir otomotiv yatırımının daha Türkiye’de hayata geçecek olması söz konusu olursa Çerçioğlu’nun desteklerinden yararlanmak isteyeceklerini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler