Ceren Özdemir'in ailesinden suç duyurusu

Ordu'da cezaevi firarisi hükümlü Özgür Arduç (36) tarafından bıçaklanarak öldürülen Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir’in (20) ailesi, olayda sorumluluğu bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Ailenin avukatı Ordu Barosu Başkanı Haluk Murat Poyraz’ın yaptığı suç duyurusunda, Arduç’un 6 hücre cezası, 2 etkinlik yasağı ve 2 firara rağmen, iyi halli olduğu görüşüyle açık cezaevine alındığı anlatılarak, firar ile yakalanma sürecindeki ihmaller zincirinde sorumluluğu olanlar hakkında soruşturma yapılması istendi.

Yayınlanma: 12.02.2020 - 17:38
Abone Ol google-news

Özdemir Ailesi'nin avukatı olan Ordu Barosu Başkanı Haluk Murat Poyraz tarafından Ordu Cuhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçede, katil zanlısı Özgür Arduç’un kapalı cezaevinden açık cezaevine geçirilmesinden başlayıp, yakalanmasına kadar devam eden süreçte ihmaller zinciri bulunduğu, bunun sonucunda da Ceren Özdemir cinayetinin işlenmiş olduğu bildirilerek, suç duyurusunda bulunma ihtiyacı duyulduğu anlatıldı.

Sanık Arduç’un bir çocuğu öldürmeye teşebbüs suçu da dahil olmak üzere adli sicilinin kabarık olduğu ve çok sayıda suç kaydı bulunduğu belirtilen dilekçede, şöyle denildi:

“Hükümlünün (katil Özgür Arduç) cezaevinde kaldığı süre içinde tutulan 8 disiplin dosyası olduğu, bunlardan 6’sının hücre cezası 2’sinin de bazı etkinliklere katılmaktan alıkoyma cezası olduğu görüldü. Hükümlünün disiplin cezasına konu eylemlerinden biri de 2013 yılında hastaneden firara teşebbüs suçudur. Sanık en son firarından önce Kalkandere Açık Cezaevi’nde tamamlanmış bir firar, Trabzon’da teşebbüs aşamasında kalmış bir firar suçu işledi. Hal böyle iken, sanık 25 Ekim 2019 tarihli dilekçe ile açık cezaevine geçirilmesini talep etti. Ordu E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Disiplin Kurulu Başkanlığı’nın 28 Ekim 2018 tarihli kararıyla ‘iyi halli hükümlü’ olduğu kararı verildi. Ardından Kurum Müdürlüğü’nün 28 Ekim 2019 tarihli yazısı ile ‘sanığın herhangi bir kötü halinin görülmediği ve dosyasında disiplin cezasının bulunmadığı, iyi halli hükümlü olduğu’ gibi gerekçelerle kalan cezasını açık cezaevinde infazı görüşü verildi. Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı bu görüş ile sanığın açık cezaevine geçirilmesine karar verdi.”

KAÇACAĞINI SÖYLEDİĞİ HALDE AÇIK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Arduç'un, Açık Ceza İnfaz Kurumlarına Ayrılma Yönetmeliği’ne göre, bir kez firara teşebbüs ve bir kez de firar eylemi nedeniyle açık cezaevine alınmasının mümkün olmadığı kaydedilen dilekçede, yönetmelikte hükümlünün bir daha firar etmeyeceğinin değerlendirilmesi gerektiğinin bildirildiği, ancak bu yönde herhangi bir inceleme ve değerlendirilme yapılmadığı vurgulandı. Rutin ve şablon işlemler yapıldığı kaydedilen dilekçede, Arduç’un açık cezaevine geçmeden önce görüştüğü psikoloğa kaçacağını söylediğini de hatırlatıldı.

SORUMLULAR HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILSIN

Dilekçenin devamında şöyle denildi:

“Kaldı ki antisosyal kişilik bozukluğuna sahip olduğu, bu yüzden askerlik yapmadığı mahkeme kararı ile de sabittir. Bu karar savcılık ve cezaevi dosyası içeriğinde de bulunuyor. Bütün bunlar göstermektedir ki adli sicil ve disiplin dosyaları içeriğine göre açık cezaevine geçirilmesi mümkün değilken, 28 Ekim 2019 tarihinde açık cezaevine geçirilmesi hukuka aykırı olup, hukuka aykırı bu karar sonucu tekrar açık cezaevine geçen sanık, 1 Aralık 2019 tarihinde firar etmiş, 3 Aralık 2019 tarihinde Ceren Özdemir’i canavarca öldürmüştür. Sanığın açık cezaevine tekrar geçirilmesinde görev ve hizmet kusuru olanların tespiti ile cezalandırılmaları için haklarında kamu davası açılmasını talep ediyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler