Cevap ve Düzeltme

Cevap ve Düzeltme

Yayınlanma: 30.07.2015 - 06:25
Abone Ol google-news

Müvekkilimiz ve dahi Sakarya Valisi Sayın Hüseyin Avni COŞ hakkında gazetenizin ve gazetenize bağlı internet sitenizin 04/06/2015 tarihli yayınında-yayımında yer alan “Validen bomba itirafı” başlıklı yazıda, suç isnat edici, gerçeklikle alakası olmayan ve iftira niteliği taşıyan bir yayın söz konusudur. Basın meslek ilkeleri uyarınca bir iddianın doğrulunu evvela araştırıp, haberin öznesi ile de görüştükten satıra yayınlamanız gerekirken, tek yanlı bilgilerle haber yapmanız ve yanlışlık endişesi ile müvekkilimizden bilgi istememeniz etik bir davranış değildir. Kaldı ki yayınlamış olduğunuz haberde kamuoyunu yanıltmaya ve müvekkilimizi toplum nezdinde küçük düşürüp karalamaya yönelik yayın yapmanız Türk Medeni Kanunu 24 ve 25. Maddelerine açıkça aykırıdır.

Müvekkilimin HSYK müfettişlerinin talebi üzerine 19/01/2014 tarihinde Adana’da MİT’na ait tırların durdurulması, hukuksuz müdahalede bulunulması olayı hakkında gönderdiği yazıda: İl Valisi olarak olayda müşahade edilen rutin dışı hususlar, göze çarpan çelişkiler ve hukuk dışılıklar örneklendirilerek anlatılmıştır. Şöyle ki:

(a) Müvekkile ait yazının hiç bir yerinde “araçlarda bomba olduğu, patlayabileceği” ifadesi kullanılmamıştır. Dolayısıyla manşete taşınan “bomba itirafı” yalandır.

b) Müvekkile ait yazıda: “Ankara’dan Adana istikametine gelen patlayıcı yüklü 3 araç” ihbarı ile başlatılan operasyonun: hizmet gereklerine, kamu güvenliğine ve kamu düzenine aykırı yönlerine dikkat çekilmiş, sözde “patlayıcı yüklü” araçların kontrolüne yönelik faaliyetin eksik, aksak, tutarsız, çelişkili taraflarına temas edilmiştir.

c) Müvekkilin yazı içeriğinde; eğer ihbarda belirtildiği gibi “patlayıcı yüklü” araçlar var ise alınması gereken tertip ve tedbirler yani yapılması gerekenler anlatılmıştır. Ancak operasyonu yapanların o gün, “patlayıcı yüklü” olduğundan şüphelenilen araçlara müdahale için yapılması gerekenleri yapmadıkları, kamu düzeni ve güvenliğini sarsacak çok ciddi ihmallerde bulundukları belirtilerek, gerekçe “patlayıcı yüklü” araçlara yönelik bir ihbarın araştırılması için değil, MİT hizmetinde olduğunu bildikleri araçları durdurmak, el koymak amacıyla bilinçli ve maksatlı olarak hareket ettikleri vurgulanmıştır.

Konu hakkında gizlilik kararı ve yayın yasağı bulunduğundan detaylara girilmemekte olup, kamuoyunun doğru bilgilenmesi amacıyla bu genel açıklamalar yapılmaktadır.

İş bu beyanımıza neticeden anılan haberde yer alan iddia ve isnatların tamamı gerçek dışı olup, yapılan habere ve iş bu haberin müvekkilimizin kişilik haklarına vermiş olduğu zarara binaen sorumlular hakkında yasal takibat yapılacağını kamuoyuna saygılarımızla bildiririz. 05/06/2015

Cevap ve Düzeltme Hakkını Kullanan Hüseyin Avni Coş Vekili Av. Erhan Dursun”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler