CHP Kavala ile görüştü: Erdoğan hedef yaptı

CHP heyetiyle cezaevinde görüşen iş insanı Osman Kavala, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik “Türkiye’nin Soros’u” ifadesini kullandıktan sonra tutuklandığını belirterek, “Benim tutuklanmam iktidarın muhaliflere yönelik saldırısının bir parçasıdır” dedi.

Yayınlanma: 06.11.2017 - 21:11
Abone Ol google-news



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı ve iş insanı Osman Kavala ile görüştü.

Ziyaretin ardından milletvekilleri, görüştükleri Kavala’nın mesajını kamuoyu ile paylaştı.
Kavala, kendisinin iktidara yakın medya tarafından hedef haline getirildiğini belirterek, şunları söyledi:

Büyük bir hukuksuzluk ile karşı karşıyayım. Benim tutuklanmam iktidarın muhaliflere yönelik saldırısının bir parçasıdır. Ben ya da eşim Ayşe Buğra’nın ‘FETÖ’ ile ilişkilendirilmesi rasyonalite sınırlarını aşan bir durudur. Zira 90’larda henüz çok az sayıda insan ‘FETÖ’ tehlikesinden haberdar iken biz bu tehlikenin farkındaydık ve mücadele ediyorduk.

‘Erdoğan’ın sözlerinin ardından tutuklandım’

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik söylediği “Türkiye’nin Soros’u” ifadesini hatırlatan Kavala, “Tıpkı Büyükada’da toplanan insan hakları savunucularının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterilmesi gibi ben de Erdoğan’ın sözlerinin ardından tutuklandım” diye belirtti.

Erdoğan ne demişti?

Osman Kavala, Antep’te Alman Goethe Enstitüsü ile birlikte gerçekleştirilmesi planlanan bir projenin toplantısından döndüğü 18 Ekim günü İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı.
AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin 24 Ekim tarihli grup toplantısında yaptığı konuşmada, Kavala’yı üstü kapalı bir şekilde itham ederek, şunları söylemişti:

FETÖ ile irtibatı sebebiyle birisini gözaltına alıyorsunuz. Diplomatik dokunulmazlığı var diye telefonuna sahip çıkıyorlar. Böyle bir şey yok. Belki yutarlar diye buradan giriyorlar. Kime, neyi yutturuyorsunuz? Başkonsolosluktan çıkanla STK mensubu dedikleri, Türkiye’nin kızıl Soros’u dedikleri kişinin bağlantıları çıkıyor ortaya. Taksim olaylarının arkasında bakıyorsunuz, aynı kişi var. Belli yerlere ciddi manada kaynak aktarımının arkasında bunları görüyorsunuz.
Kavala, 1 Kasım’da sabaha karşı çıkarıldığı mahkemece ”Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” ve ”Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” iddialarıyla tutuklanmıştı.

Osman Kavala kimdir?

Sivil toplum çalışmalarıyla bilinen Kavala, 1957 Paris doğumlu.

İstanbul Robert Lisesi’ni bitirdikten sonra Manchester Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olan Kavala, Türk-Polonya İş Konseyi, Türk-Yunan İş Konseyi, Center for Democracy in Southeast Europe (Güneydoğu Avrupa’da Demokrasi Merkezi) gibi çeşitli iş ve toplumsal kuruluşların Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

TESEV Yönetim Kurulu’nda da yer alan Kavala, Açık Toplum Enstitüsü’nde Danışma Kurulu üyesi ve Helsinki Yurttaşlar Derneği üyesi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler