CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ilçelerde açılışlara katıldı, yurttaşlarla buluştu

Kılıçdaroğlu, “Bizim babalarımız tütün, pamuk, buğday satarak fabrikaları kurdu. Fabrikaları sattık, domates, tütün, patates alıyoruz” dedi.

Yayınlanma: 16.03.2019 - 22:58
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 yıldır ülkeyi istediği gibi yöneten iktidarın yurttaşları soğan kuyruğuna mahkûm ettiğine dikkat çekerek, yeniden ayağa kalkmanın tek yolunun üretimden geçtiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, İzmir’in ilçelerindeki programına Bergama’dan başladı. İzmir Büyükşehir ve Bergama belediyeleri ortaklığında yapımı tamamlanan yarı olimpik havuzu açtı, sonrasında Cumhuriyet Meydanı’nda yurttaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, 17 yıldır ülkeyi tek başına yöneten, istediği kararnameyi çıkartan, istediği valiyi, kaymakamı atayan iktidarın yurttaşları soğan kuyruğuna soktuğunu belirterek, “Özellikle AK Parti’ye oy vermiş kardeşlerime seslenmek istiyorum. Türkiye artık bir vicdan muhasebesi yapmalı” dedi.

İşsizliğin çözümünün hayatın her alanında üretmekten geçtiğini de anımsatan Kılıçdaroğlu, “Bizim babalarımız tütün, pamuk, buğday satarak Sümerbank’ları, Etibank’ları, tütün, kâğıt fabrikalarını kurdular. Şimdi bu fabrikaları sattık, domates, tütün, patates alıyoruz. Allah aşkına dünyayı tersine döndürdüler. Şimdi batının egemen güçleri, ‘Türkiye’yi ben doyuracağım’ kavgası veriyor. Türkiye sadece 149 milyar doları, Londra’daki bir avuç tefeciye borç faizi olarak ödüyor. Borcun faizini ödemek için bile borçlanmak zorundalar. Türkiye’yi bu kıskaçtan kurtarmak için de birlikte mücadele etmeliyiz. Yeniden ayağa kalkmanın tek yolu üretim” dedi.



Milliyetçiliğe ihanet!

Ülkücülere de seslenen Kılıçdaroğlu, CHP’nin 6 okundan birinin “milliyetçilik” olduğunu anımsattı ve “Yeri ve zamanı gelirse ülkemiz için canımızı feda ederiz” dedi. CHP lideri, haklarındaki iftira kampanyalarına şöyle tepki gösterdi: “Her türlü iftirayı yapıyorlar bize. Allah aşkına PKK örgütünün saldırdığı genel başkan kimdi? Milletin parasıyla kurulan silah fabrikasını Katar ordusuna satmak, milliyetçilik değildir. Bunlara oy vermek milliyetçiliğe ihanettir.” Yeni Zelanda’daki katliamı kınayan Kılıçdaroğlu, Hıristiyan dünyasını da olaya tepki göstermeye çağırarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesini hatırlattı. Kılıçdaroğlu, İzmir programına Aliağa, Ödemiş ve Torbalı’da devam etti.

Erdoğan aday mı?

İzmir’de canlı yayında soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, anketler ne derse desin son ana kadar çalışacaklarını söyleyerek “Seçimlerin demokratik olmadığını biliyoruz. Her taraf Erdoğan’ın fotoğrafları... Erdoğan belediye başkanı adayı mı? Neden hiçbir yerde adayları konuşmuyor?” dedi. 

Kocadon'lu övgü

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İl Başkanı Deniz Yücel ve Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. İdris Yavuzyılmaz’ın da yer aldığı etkinliklerde Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu överek, “Aziz Başkan’ın projeleri birer mihenk taşı olacak ve tarihteki yerini alacaktır” dedi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler