CHP’de kritik viraj

Bu hafta sonu 41 il örgütünde kongre heyecanı yaşanacak.

Yayınlanma: 26.12.2015 - 03:36
Abone Ol google-news

CHP’de 16-17 Ocak’ta yapılacak 35. Olağan Kurultay öncesinde en önemli viraj bugün ve yarın dönülecek. Toplam 41 ilde kongreler tamamlanacak. Kurultay için büyük önem taşıyan Ankara’da ibre mevcut İl Başkanı Adnan Keskin’den yana. Keskin, milletvekili adayı Hikmet Tepe ile yarışacak ancak Keskin’in Genel Merkez’in yanı sıra Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın desteğini aldığı konuşuluyor64 kurultay delegesi seçilecek Ankara ile 176 kurultay delegesi seçilecek İstanbul’daki yarışlar genel başkan adaylarını da yakından ilgilendiriyor. İki kongre de çarşaf listeyle yapılacak. Bunun, kurultayda “blok oy” anlamına geleceği belirtiliyor.

İnce ve Oran takipte

Genel Başkanlık yarışına giren iki isim Muharrem İnce ve Umut Oran için de hafta sonu yapılacak kongreler büyük önem taşıyor. İstanbul’da İnce’ye yakınlığı ile bilinen 60 il delegesi olduğu, bu isimlerin birlikte hareket edecekleri konuşuluyor. İstanbul’da ortaya çıkacak tabloya göre İnce’nin kurultay niyetini şekillendireceği belirtiliyor. Ancak kulislerde hem İnce’nin, hem de Oran’ın adaylık fikrinden vazgeçtikleri konuşuluyor. Mustafa Balbay ise kurultay için hazırlıklarını sürdürüyor.

Adana sıkıntılı

Kongre süreci heyecanla beklenen bir diğer kent ise Adana. Kulislerde kentte iki CHP’li belediye başkanı Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in farklı isimleri destekledikleri konuşuluyor.

Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Cumhuriyet’e Adana konusunda “İki belediye başkanımız da son derece dostane ilişkileri olan arkadaşlarımız, gayet de uyumlular. İkisinin de amacı partiye hizmet etmek. Ama siyasetin doğasında böyle dedikodular var. Birçok il ve ilçede olduğu gibi bir demokratik yarış söz konusu” dedi. Bingöl, tüm sürecin küçük tartışmalar dışında sorunsuz geçtiğini vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler