CHP'den Genelkurmay Başkanı'na: İstifa et

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Lice'de Türk bayrağının indirilmesinin ardından Hava Kuvvetleri Komutanı, Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı'nı istifaya çağırdı.

Yayınlanma: 09.06.2014 - 14:14
Abone Ol google-news

CHP'li Düzgün, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Lice'de yaşanan olayları değerlendirerek, "Lice'de ne olup bittiğini işin doğrusu çok bizler de anlayabilmiş değiliz. Çünkü son günlerde hükümet kim, terör örgütü kim, devlet kim, hepsi birbirine karışmış durumda, bazen kol kola görüyoruz bazen karşı karşıya görüyoruz" dedi.

Diyarbakır'da Türk bayrağının indirilmesine sert tepki gösteren Düzgün, "Bugün bırakın sınırı kontrol etmeyi Lice'de herhalde ordu tarihimizde ilk defa Türk bayrağı gönderden indirildi ve ordu mensupları seyrettiler" dedi.

GENELKURMAY BAŞKANI'NI VE MİLLİ SAVUNMA BAKANI'NI İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Sancağın ordunun en cevval adamına teslim edildiğinin altını çizen Düzgün, şöyle devam etti:

"Sancak asla teslim edilmez. Sancağı teslim alan kişi ölümü de göze almış olan kişidir. Kendi sınırlarımız içerisinde bayrağımız gönderden indirildi. Bunun sonucu şu olmalıydı; bu bayrağın teslim edildiği Hava Kuvvetleri Komutanı, bölgedeki komutan ve Genelkurmay Başkanı derhal istifa etmeliydi. Çünkü ordunun namusu sancağıdır. Bu saydığımız komutanlar artık ordu anlamında askeri anlamında namusları lekelenmiş kişilerdir. Ve bu ülkenin bayrağı artık lekeli kişilere teslim edilemez. Milli Savunma Bakanı da derhal istifa etmelidir. Eğer bu istifalar gerçekleşmezse ilgili kişileri bundan sonra muhatap almayacağımızı, bu kurumda bu koltuklarda oturmalarını doğru bulmayacağımızı açıkça belirtmek istiyorum."

Bir soruya da Düzgün, "Bu süreçte örgütle neler konuşuluyor, nerelerin pazarlığı yapılıyor, hangi ödünler veriliyor bir milletvekili sıfatıyla ben bilmiyorum" dedi.

Dershanelere ilişkin bir soruya Düzgün, "Benim de dershaneye giden bir çocuğum var. Dershane olayı ülkenin bir gerçeğidir. Milli Eğitim Bakanı bu ihtiyacı ortadan kaldırdıktan sonra dershaneleri kapatmalıdır diye düşünüyorum" dedi.

"Genelkurmay Başkanlığından Lice'deki bayrak indirmeye ilişkin yapılan açıklamada , eylemi gerçekleştirenin çocuk yaşta olması nedeniyle müdahale edilmediği şeklinde bir savunma var, ne diyorsunuz?" sorusuna Düzgün, "Maalesef Genelkurmay'ın son zamanlarda yaptığı bir tek şey basın açıklaması yapmak. Örgütün yaptığı eylemleri basın açıklamaları ile topluma duyurmakla yetiniyorlar. Halbuki Genelkurmay'ın görevi toplumu bilgilendirmenin yanında ülkenin bütünlüğünü savunmaktır. Maalesef ülke bütünlüğünü savunmak konusunda Genelkurmay pasifize edilmiştir" yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler